Ocean Viking forbereder seg på nye redningsoppdrag

Det norske redningsskipet Ocean Viking forbereder seg på nye redningsoppdrag etter at 82 migranter fikk gå i land i Italia.

Publisert: Publisert:

Migranter på Ocean Viking ventet lørdag på å få forlate skipet og bli fraktet til land på Lampedusa. Foto: Renata Brito / AP / NTB scanpix

 • Ntb-afp-dpa

– Ocean Viking tar sikte på å gjenoppta sitt søk- og redningsoppdrag i den sentrale delen av Middelhavet. For folk fortsetter å dø i disse farvannene hvor det ikke finnes noen redningsskip i øyeblikket, sier Nicola Stalla, søk- og redningskoordinator på det norske skipet.

Ocean Viking seiler under norsk flagg og driftes av organisasjonene Leger Uten Grenser (MSF) og SOS Méditerranée.

Mannskapet på skipet fikk lørdag tillatelse til å sette i land 82 mennesker på den italienske øya Lampedusa. Omtrent halvparten av disse hadde søndag morgen blitt satt i land med båter som tilhører den italienske kystvakten, ifølge nyhetsbyrået ANSA.

Fem europeiske land er enige om å ta imot migrantene fra Ocean Viking. Ifølge ANSA skal 24 personer få sine saker behandlet i Italia. Tyskland og Frankrike tar også imot 24 personer hver, åtte vil reise til Portugal, mens Luxembourg tar imot to.

Italias tidligere innenriksminister Matteo Salvini nektet lenge Ocean Viking og andre redningsskip å anløpe italienske havner. Landet fikk imidlertid ny regjering i forrige uke, og det er ikke lenger Salvini fra ytre høyre-partiet Ligaen som styrer innenriksdepartementet.

Publisert:

Les også

 1. Ocean Viking på vei mot Libya igjen

 2. Malta lar alle fra Ocean Viking gå i land

 3. Kallmyr sier nei til å ta imot mennesker reddet av norsk skip

Mest lest akkurat nå

 1. Ryfylketunnelen nattestengt fra mandag

 2. Hareide signerte byvekstavtalen: - En god dag for Rogaland

 3. Viking må trolig endre på laget

 4. Når en gruppe i samfunnet føler seg spesielt uthengt, må det være på sin plass å lytte, og å innrømme feil.

 5. Hun danket ut politikere i kampen om Stavanger-jobb

 6. Hjemmekontor anbefales, men UiS-ansatte skal møte på jobb. Slik blir arbeidshverdagen i høst

 1. Migrantkrisen i Europa