Irakiske styrker møter kraftig IS-motstand i Mosul

Irakiske spesialsoldater gjør framgang i sitt forsøk på å innta den vestlige delen av Mosul, men møter kraftig motstand fra IS-opprørere, opplyser en kommandør.

En irakisk sikkerhetsvakt utenfor et hus som gjennomsøker en bolig i jakt på IS-mistenkte i Mosul. Foto: AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Spesialstyrkenes generalløytnant Abdul-Wahab al-Saadi sa lørdag at styrken hans "beveger seg svært sakte" og at IS-krigere gjør motstand ved å utløse bilbomber, og ved å ta i bruk snikskyttere og bruke flere titall droner utstyrt med våpen.

Dronene har tatt relativt få liv, men mange har blitt lettere såret av dronene, noe som har ført til avbrytelser i framrykkingen for spesialsoldatene, forklarer han.

Al-Saadi forventer imidlertid at tempoet blir tatt opp igjen etter hvert som irakiske styrker inntar områder og skaffer seg kontroll over infrastruktur sørvest i Mosul. Det vil gjøre dem i stand til å få raskere tilgang til forsyninger og samarbeide med styrker som står i den østlige delen av byen, opplyser han.

Den østlige delen av storbyen ble av irakiske myndigheter erklært "frigjort" i januar etter at offensiven ble iverksatt i oktober i fjor.

Les også

 1. Kampen om vest-Mosul blir blodig

 2. FN: 250.000 flere kan flykte fra Mosul

Publisert:
 1. Mosul
 2. Den islamske staten (IS)
 3. Irak

Mest lest akkurat nå

 1. Snøvær skaper problemer på Stavanger lufthavn, Sola: – Vi fikk ingen informasjon

 2. Advarer mot svært glatte veier

 3. Halvannet år etter at Konrad Åsnes (18) brakk nakken i en stupeulykke i Godalen, ble stupebrettet fjernet

 4. Her fosser strøm-milliardene inn

 5. – Ahhh, som vi har savnet dette!

 6. Fjerner populær gaveordning på kort varsel