Over 50 drept i flere angrep i Pakistan

Over 50 mennesker ble drept og 170 såret i flere angrep i Pakistan fredag, på den siste dagen av den hellige fastemåneden ramadan.

Stedet der bomben gikk av i Quetta undersøkes av lokalt politi. Foto: Arshad Butt / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
Ei jente får behandling på et sykehus i Quetta etter at en kraftig bombe eksploderte rett ved kontoret til politisjefen i provinsen Balutsjistan. Få timer senere ble et marked nordvest i Pakistan rammet av to bomber. Foto: Arshad Butt / AP / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Minst 37 mennesker ble drept på et markedet i byen Parachinar nordvest i landet da to bomber gikk av med kort tids mellomrom fredag ettermiddag. Rett etter den første eksplosjonen strømmet folk til for å hjelpe. Deretter eksploderte den andre bomben, opplyser Nasruallah Khan, en lokal tjenestemann i byen Parachinar.

Politiet sier det var to selvmordsbombere som sto bak. Mange av dem som er såret, har kritiske skader, og myndighetene frykter at tallet på døde vil stige.

Ingen har foreløpig tatt på seg skylden for angrepet, som skjedde i et område der ytterliggående sunnimuslimer flere ganger tidligere har angrepet landets sjiamuslimske minoritet.

Politi drept

Tidligere på fredagen ble 13 personer drept og 20 såret i et angrep mot kontoret til en politisjef i byen Quetta sørvest i Pakistan.

Byens politisjef sier at ni politimenn er blant de drepte. En politibil skal ha vært mål for angrepet.

Jamaatul Ahrar, en utbryterfraksjon fra den pakistanske fløyen av Taliban, hevder å stå bak angrepet.

– Vi gjorde det, og våre angrep vil fortsette fram til det er innført sharialov, skriver talsperson Asad Mansour på Facebook. Men senere på dagen tok også IS på seg ansvaret.

Ramadan-slutt

Angrepene ble gjennomført rett før muslimer skal feire id, som markerer slutten på fasteperioden ramadan.

Quetta er provinshovedstad i Balutsjistan, som i over ti år har vært rammet av et lavintensitets opprør fra nasjonalist- og separatistgrupper som krever en større andel av naturressursene i området.

Publisert:
  1. Pakistan
  2. Ramadan

Mest lest akkurat nå

  1. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

  2. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

  3. Bensinprisen over 20 kroner i Stavanger

  4. Tor-Erlend (35) selger våt ved rett fra kløyvemaskinen: - Folk sikrer seg ved til neste vinter

  5. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

  6. Vil ha bom mot russ og sextrafikk på landets lengste sandstrand