Ulykkesflyet hadde store problemer på forrige flytur

Passasjerflyet som styrtet i havet utenfor Jakarta mandag, hadde problemer både med fart og høyde da det dagen før fløy fra Bali til Jakarta.

Publisert: Publisert:

En representant for nasjonale redningsmyndigheter viser et kart over området der det antas at Lion Air-flyet styrtet. Foto: Binsar Bakkara / AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

En teknisk logg fra flyturen viser både unormale variasjoner i fart og høydeavvik like etter avgang, ifølge nettsiden aviation-safety.net.

Passasjerer som var med på flyet fra Bali søndag, har også opplyst om store uregelmessigheter både før og etter avgang. Flyet tok av over en time forsinket etter at det måtte vende tilbake til parkeringsplassen fra rullebanen, ifølge Conchita Caroline, en indonesisk TV-vert.

En annen passasjer, Alon Soetanto, sier til TVOne at flyet etter avgang falt brått flere ganger i løpet av de første sekundene av flyvingen.

– Om lag tre til elleve minutter etter at det tok av, føltes det som om flyet mistet kraft og ikke greide å stige. Vi følte det som om vi var på en berg-og-dal-bane. Noen passasjerer fikk panikk og kastet opp, sier han.

Historien hans stemmer godt overens med flydata som viser en rekke avvik rett etter avgang.

Før avgang var dessuten flyet uten klimaanlegg i minst en halvtime, mens passasjerene kunne høre en «uvanlig» motorlyd, skriver Conchita Caroline i et nettinnlegg. Passasjerene fikk til slutt lov til å gå ut av flyet, men etter en halvtime ble de bedt om å gå inn igjen mens flymotoren ble sjekket. En ansatt insisterte på at problemet var løst og alt var i orden.

Dagen etter styrtet det i havet 13 minutter etter avgang fra Jakarta. 189 personer var om bord på Lion Air-flyet, som var av typen Boeing 737 MAX 8. Det er ikke funnet overlevende etter ulykken.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Flyttet fra Sola til Berlin for å spille dataspill: Tjener opptil 70 000 kroner i måneden

  2. Viking-profil måtte ut med skade: – Jeg kjente muskelen døde

  3. Hjemme i de tusen hjem sitter kidsa og chatter på mobilen - ofte om ting de kanskje ikke burde chatte om

  4. Ektepar viste fram hytta i en boligreportasje - nå må de fjerne brygge og strand

  5. Slik gikk det da kommunen dro på byen for å sjekke om korona-reglene ble fulgt

  6. Nytt drømmeresultat for Solskjærs United

  1. Boeing 737
  2. Fly
  3. Flyulykker