Al-Shabaab etter hotellangrep: Ville hevne Trumps Jerusalem-beslutning

Jihadistgruppa al-Shabaab sier Nairobi-angrepet var gjengjeldelse for Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, ifølge selskapet SITE.

Publisert: Publisert:
 • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Minst 21 uskyldige mennesker ble drept i angrepet mot et hotell i Kenyas hovedstad som begynte tirsdag ettermiddag. Det er minst én amerikaner blant de drepte.

Al-Shabaab har tatt på seg skylden for angrepet og også kommet med en begrunnelse, ifølge SITE, som overvåker væpnede ekstremistgruppers aktivitet på internett.

I en uttalelse sier gruppa at angrepet var et svar på uttalelser fra USAs president Donald Trump og hans erklæring om at Jerusalem er Israels hovedstad.

– Vit at vi vil holde deg ansvarlig for alt muslimsk blod som blir spilt i Palestina, heter det i uttalelsen fra den somaliske væpnede islamistgruppa.

Trump anerkjente i 2017 Jerusalem som Israels hovedstad og sa samtidig at USAs ambassade i landet skulle flyttes fra Tel Aviv til Jerusalem. Palestinerne har lenge krevd at Øst-Jerusalem må bli hovedstad i en framtidig palestinsk stat.

Publisert:

Les også

 1. Flere døde funnet i terror-rammet hotell i Nairobi

 2. Fem gjerningspersoner bak terrorangrepet i Nairobi – alle er drept

Mest lest akkurat nå

 1. Alle grønne land blir gule - ber alle la være å reise utenlands

 2. Bilfører stoppet i Ryfast – for å sove

 3. Trapper opp leteaksjonen ved Månafossen

 4. Realitykjendiser dømt til fengsel for å ha filmet og delt sexvideo

 5. Tre i Stavanger og en i Sandnes i karantene

 6. Grethe Moen går av som Petoro-sjef

 1. Nairobi
 2. Terror