Mange funnet døde etter aksjon mot terrormistenkte på Sri Lanka

15 mennesker ble funnet døde etter at terrormistenkte utløste eksplosjoner under en skuddveksling med politiet på Sri Lanka. Blant de døde er det seks barn.

Publisert: Publisert:

Politi og soldater på stedet hvor antatte IS-tilhengere utløste eksplosiver under en skuddveksling med srilankisk politi fredag kveld. Foto: Achala Upendra / AP / NTB scanpix

 • Ntb-afp-dpa
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

En soldat på vakt foran en kirke i Sri Lankas hovedstad Colombo. Flere antatte IS-tilhengere er drept i den østlige delen av landet en knapp uke etter terroraksjonen 1. påskedag. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB scanpix

De drepte ble funnet lørdag, etter at spesialpoliti med støtte fra soldater slo til mot et hus i byen Sainthamaruthu kvelden før.

Politiet var ute etter antatte IS-tilhengere knyttet til terroraksjonen 1. påskedag.

Personer inne i huset skjøt mot politifolkene, og litt senere kunne tre eksplosjoner høres, forteller polititalsmann Ruwan Gunasekara.

– Vi har søkt gjennom stedet og funnet 15 drepte, 12 av dem inne i huset. Blant de døde var det tre kvinner og seks barn, sier Gunasekara.

I tillegg ble en sivil person drept i skuddvekslingen mellom sikkerhetsstyrkene og de terrormistenkte. Flere hundre muslimske srilankere flyktet fra en bosetning i nærheten og søkte tilflukt i en skole.

– Fant IS-flagg

Politiet mener selvmordsbombere utløste eksplosjonene i huset. Flere antatte selvmordsbombere skal ha blitt funnet døde utenfor bygningen.

En kvinne og et barn overlevde eksplosjonene, men fikk svært alvorlige skader. Statlig srilankisk TV har vist bilder av en mann med en gevær, eksplosiver og en drone i bygningen.

Politiet på Sri Lanka har gjennomført en rekke aksjoner og ransakinger i etterkant av terroraksjonen som kostet over 250 mennesker livet 1. påskedag. Fredag fant politiet stedet hvor de tror gjerningsmennene spilte inn videoen hvor de sverget troskap til IS.

I dette huset, som ikke ligger langt fra Sainthamaruthu, skal det også være funnet et IS-flagg, uniformer, sprengstoff og mange tusen kulelagerkuler. Små metallkuler brukes ofte av selvmordsbombere for å gjøre sprengladningene farligere.

Nær angrepsmål

Småbyene hvor politiet gikk til aksjon fredag, ligger langs eller nær kysten sør for Batticaloa, en av byene som ble rammet av de koordinerte selvmordsangrepene første påskedag.

Til sammen ble tre kirker og tre hoteller rammet i terroraksjonen.

Myndighetene på Sri Lanka ha innført unntakstilstand og har satt inn store ressurser på å pågripe eller uskadeliggjøre alle som kan ha vært involvert i terrorangrepet.

Det har vært stor frykt for nye angrep, og myndighetene har oppfordret både kirker og moskeer om å holde stengt inntil videre.

Publisert:

Les også

 1. Sri Lanka: Antatt hovedmann er død

 2. Nedjusterer tallet på døde og sårede på Sri Lanka

 3. IS knytter seg til terrorangrepet på Sri Lanka

Mest lest akkurat nå

 1. Leter etter John Olav med full styrke

 2. Steinar var veldig ensom. Løsningen han valgte, fikk mye større konsekvenser enn han hadde ant.

 3. Tourist guide to Farter

 4. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

 5. Bryne suser mot opprykk. EIK er hektet av.

 6. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag

 1. Terror