Kina og USA enige om handelsavtale

Forhandlingsledere fra Kina og USA snakket tirsdag sammen og ble enige om å fortsette arbeidet med den såkalte fase 1 av en handelsavtale mellom landene.

  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Telefonsamtalen mellom den kinesiske visestatsministeren Liu He og USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin skjedde samtidig som spenningen mellom landene øker på flere fronter.

Begge parter ble enige om å tilrettelegge for og «skape en atmosfære for å fortsette implementeringen av fase 1» av handelsavtalen mellom Kina og USA, opplyser det kinesiske handelsdepartementet.

Fase 1 innebærer at partene «sjekker inn» hver sjette måned, selv om USAs president Donald Trump forrige uke sa at han avlyste planlagte handelssamtaler med Kina.

Kunngjøringen fra kinesiske myndigheter kom samme dag som videoappen Tiktok, eid av det kinesiske selskapet Bytedance, leverte et søksmål som utfordrer Trumps forsøk på å forby selskapet i USA.

Publisert:
  1. Donald Trump
  2. USA
  3. Kina

Mest lest akkurat nå

  1. To til SUS etter trafikkulykke i Randaberg

  2. Berit Elise Pedersen var på ferie i Italia og lurte på hva hun skulle bruke livet til. Så reiste hun hjem, sa opp jobben og startet egen bedrift

  3. Boblende start på ute­livet: – Helt fan­tastisk!

  4. Mistet lappen etter å ha blitt tatt i 184 km/t

  5. Her ble folk i Stavanger og Sandnes korona­smittet i april

  6. «Jeg får fysisk vondt i magen av å lese alt dere skriver om oss russ som ’egois­tiske dred­unger’»