Myndighetene på Malta utlover 1 million euro i dusør etter journalistdrap

Regjeringen på Malta utlover 1 millioner euro i dusør til den som har opplysninger som kan bidra til oppklaring av attentatet på en kjent journalist i landet.

Politietterforskere leter etter spor etter bombeattentatet som drepte journalisten Daphne Caruana Galizia på Malta. Regjeringen i landet utlover nå dusør for å komme til bunns i saken. Foto: Rene Rossignaud / AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Summen tilsvarer 9,4 millioner norske kroner etter dagens kurs. Regjeringen lover også å beskytte den eller de som står fram med opplysninger.

I en uttalelse fra regjeringen omtales bombeattentatet som drepte Daphne Caruana Galizia mandag som en spesielt viktig sak. Galizia var gravejournalist og sto bak korrupsjonsavsløringer rettet både mot statsministeren og andre sentrale personer i det maltesiske samfunnet.

53-åringen arbeidet for aviser som The Sunday Times og The Malta Independent, og hadde også sin egen blogg der hun avdekket korrupsjon og gikk hardt ut mot politikere og næringslivstopper.

Maltas statsminister Joseph Muscat har innrømmet at Galizia trolig var hans største motstander. Han har likevel lovet full etterforskning.

–Hun var trolig min største fiende. Hun angrep meg helt fra da jeg var opposisjonsleder. Men det var jobben hennes, har Muscat sagt i et intervju med den italienske avisen La Repubblica.

Nederlandske etterforskere er på plass på Malta for å bidra i etterforskningen.

Les også

 1. Journalist avslørte Panama Papers på Malta. I dag ble hun drept av en bilbombe

Publisert:
 1. Korrupsjon
 2. Malta
 3. Etterforskning

Mest lest akkurat nå

 1. Tror mennene som er siktet for gigantbedrageri i Stavanger vil forsøke å flykte

 2. Sykkelritt sperret beboere inne i timevis i helgen

 3. Verdens Barn: – Forstår ikke hvordan dette kunne skje

 4. Vulkanutbrudd på kanariøya La Palma

 5. Harald Espedal: – Han så de store sammenhengene i samfunnet og evnet å tenke langt fram i tid

 6. To ganger fikk ekte­paret fra Jæren nei til å adoptere. Likevel dro de til Sør-Korea og hentet et barn