Trump hevder FBI spionerte på ham

President Donald Trump hevder i Twitter-meldinger at en FBI-representant ble «plantet» i valgkampstaben hans i 2016. Hans advokat er mer usikker på anklagene.

President Donald Trump fotografert i Det hvite hus fredag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Meldingene til Trump tolkes som en opptrapping av innsatsen for å framstille etterforskningen av russisk innblanding i valget som en politisk heksejakt der presidenten er offeret.

– Det er meldinger om at minst en FBI-representant ble plantet, av politiske årsaker, i min presidentvalgkamp. Det skjedde veldig tidlig, og lenge før den falske løgnhistorien om Russland ble en «het» falsk nyhetssak. Hvis sant – tidenes største politiske skandale, heter det i presidentens tweet.

Giuliani usikker

Trumps advokat Rudy Giuliani sier til CNN at han er usikker på om det var en informant i presidentens valgkampstab.

– Aller først, jeg vet ikke med sikkerhet, det gjør heller ikke presidenten, om det virkelig var en. Vi ble fortalt dette, sa Giuliani, som la til at det lenge har vært kjent at det har vært en eller annen form for infiltrering.

FBI har så langt ikke svart på om de hadde en etterretningskilde som ga dem opplysninger om kontakten mellom Trumps stab og Russland. Både New York Times og Washington Post siterer imidlertid politikilder som bekrefter at en hemmelig informant, som FBI har brukt i etterforskningen av flere saker, ga dem opplysninger om Trumps valgkampapparats russiske kontakter.

Lang etterforskning

I oktober 2016, måneden før presidentvalget, gikk president Barack Obamas regjering og USAs nasjonale etterretningssjef ut og sa at Russland sto bak en omfattende kampanje for å påvirke presidentvalget. Alle USAs etterretningsetater stilte seg bak uttalelsen.

I mai i fjor ble tidligere FBI-direktør Robert Mueller utpekt som spesialetterforsker for å granske den mulige russiske innblandingen. Politikere på begge sider i Kongressen sa seg da fornøyd med utnevnelsen av republikaneren Mueller. Etterforskningen hans har ført til en rekke tiltaler i Trumps krets, og han er blitt en torn i siden på presidenten.

Publisert: