Avis: Trumps advokat hevder Kim tryglet om møte

Donald Trumps advokat Rudy Giuliani hevder Kim Jong-un «tryglet på sine knær» om at toppmøtet med Trump skulle gjennomføres, ifølge The Wall Street Journal.

Neste uke blir det trolig toppmøte mellom Kim Jong-un og Donald Trump, etter mye fram og tilbake. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:

President Donald Trumps advokat Rudy Guiliani, her under en menneskerettighetskonferanse i Washington 5. mai, skal ha uttalt at Nord-Koreas leder Kim Jong-un tryglet om at møtet mellom ham og Trump skulle gjennomføres. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Uttalelsen fra Guiliani kom under en konferanse i Tel Aviv i Israel, ifølge avisen.

– De sa de ville gå til atomkrig mot oss, og at de ville komme til å beseire oss. Vi svarte at vi ikke kommer til å gjennomføre noe møte under de omstendighetene, skal advokaten ha sagt.

Trump avlyste 24. mai det planlagte toppmøte med Kim Jong-un, og langet ut mot den nordkoreanske lederen i et brev som ble offentliggjort av amerikanske medier. Få timer senere ombestemte Trump seg etter å ha fått det han omtaler som et «veldig fint» brev fra Kim. Innholdet i brevet er ikke kjent.

– Kim Jong-un kom tilbake og tryglet på sine knær, hvilket er akkurat den posisjonen vi ønsker å sette ham i, skal Guiliani ha sagt i Tel Aviv.

Møtet mellom Kim og Trump skal etter planen finne sted på Capella Hotel på øya Sentosa i Singapore 12. juni. Representanter fra begge parter er allerede godt i gang med forberedelsene på det luksuriøse hotellet.

Les også

 1. – Nord-Korea endrer forsvarsledelsen før Trump-møtet

 2. Lavrov inviterer Kim til Moskva

 3. – Moon kan delta under møtet mellom Trump og Kim

Publisert:
 1. Utenrikspolitikk
 2. Kim Jong-un
 3. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

 1. Mandag åpnes Vågen for trafikk igjen: – Det er en katastrofe for bransjen og sentrum

 2. Rekordmange sendes ut av landet: – Trodde jeg kom inn uten problemer

 3. Dette skjer i OL mandag 2. august

 4. – Det er uverdig for norsk politisk debatt at Frp skal måtte ta avstand frå nazistar

 5. Beruset elsparke­syklist skadd i Vågen

 6. Derfor bør du tenke deg om to ganger før du hopper i sjøen like etter at det har regnet