Sveitser dømt etter drapet på Maren Ueland

En 33 år gammel sveitsisk-britisk mann er dømt til ti års fengsel i forbindelse med drapene på Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen.

Norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept nær byen Imlil i Marokko 17. desember. Foto: Terje Bendiksby/ NTB scanpix

  • Karen Tjernshaugen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Både advokaten til 33-åringen og hans familie har bekreftet dommen overfor den sveitsiske kringkasteren, RTS.

Mannen er ifølge NRK ikke dømt for å ha hatt noe med selve drapene å gjøre, men er funnet skyldig i tre forhold: Å ha deltatt i en terrororganisasjon, å ha forsvart terror og for ikke å ha meldt ifra om en kriminell handling.

Norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept nær byen Imlil i Marokko en uke før jul i 2018.

Bilder av de drepte kvinnene ble stilt ut under en minnemarkering ved Universitetet i Sørøst-Norge, de de to studerte friluftsliv. Foto: Trond Reidar Teigen/ NTB scanpix

Fire menn er pågrepet, mistenkt for drapene. I en video sverger de fire troskap til den ytterliggående islamistgruppen IS.

Advokaten sier dommen blir anket

Den sveitsiske mannen hevder selv at han ikke kjente mennene som skal ha stått bak drapet. Advokaten hans kaller ifølge RTS dommen «ubegripelig» og sier at den vil bli anket.

Tidligere er en annen sveitsisk mann arrestert i saken, mistenkt for å ha gitt våpenopplæring til mennene som begikk drapet.

De to kvinnene var på en måneds lang privat reise og var erfarne friluftslivsfolk. Begge studerte ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark.

Imlil ligger 7 mil sør for Marrakech og er ofte brukt som utgangspunkt for turer til fjellet Toubkal, som med sine 4.167 meter er det høyeste i Nord-Afrika.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Over natten ble denne grus­banen til en perfekt isflate. Hvem som har laget den er et mysterium

  2. Saktegående trafikk og lange køer ved Sinnes

  3. Utforkjøring på svært glatt vei i Eigersund

  4. Da hun ble syk, flyttet familien til hytta. Det ble et lykkelig valg

  5. Han fikk ALS: – Jeg blir levende begravet i min egen kropp

  6. Bilselger til­talt for å ha svindlet over 40 privat­personer, egen arbeids­giver og flere bedrifter