Sanders trapper ned valgkampen etter hjerteinfarkt

Demokraten Bernie Sanders (78) skrur ned tempoet i kampen om å bli partiets presidentkandidat neste år.

Publisert: Publisert:

Senator Bernie Sanders snakker med journalister utenfor hjemmet i Vermont tirsdag lokal tid. Foto: Wilson Ring / AP / NTB scanpix

  • NTB

Sanders ble lørdag utskrevet fra sykehuset i Las Vegas etter å ha hatt hjerteinfarkt. Tirsdag møtte han pressen utenfor hjemmet sitt i Vermont.

– Vi holdt i noen tilfeller fem eller seks møter om dagen og tre eller fire bymøter. Jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det, sa Sanders til journalister da han ble spurt om hvordan timeplanen hans kommer til å se ut framover.

– Men jeg har absolutt tenkt å delta aktivt i valgkampen. Jeg tror vi kommer til å endre opplegget litt, slik at jeg har styrke til å gjøre det jeg må gjøre, sa han videre.

Sanders merket smerter i brystet under en valgkamptilstelning forrige uke, og det ble først meldt at han hadde gjennomgått en operasjon for blodpropp.

Valgkampapparatet opplyser at Sanders skal delta på neste ukes demokratiske presidentdebatt i Ohio, men vil ikke kommentere når og hvordan han fortsetter valgkampen

Helseproblemene hans kom på et kritisk tidspunkt. Han er den eldste kandidaten som søker makt i Det hvite hus, og han faller på meningsmålingene i forhold til rivalen Elizabeth Warren.

Nettstedet People melder at Sanders også sørger over et dødsfall i familien. Hans svigerdatteren Rainè Riggs døde i helgen etter å ha fått en kreftdiagnose få dager tidligere. Hun ble 46 år.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Inntektene faller som en stein i bomringen

  2. Hjemme hos-bolig til salgs i Hjelmeland

  3. Brundtland: – 5000 døde i Sverige. 230 i Norge. Det er ganske utrolig

  4. Endelig åpner Sirdal-Lysebotn og Brokke-Suleskard

  5. Kaster du kaffegruten? Den kan brukes til både velvære og i hagen

  6. Nå kan du kjøpe antistofftest hos private helseaktører. Smittevernoverlege anbefaler deg likevel å vente

  1. Bernie Sanders
  2. Demokratene, USA
  3. USA