BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale

EU vurderer å holde et nytt toppmøte for å få landet en utmeldingsavtale med Storbritannia, ifølge BBC.

Britenes statsminister Boris Johnson sier han vil ha Storbritannia ut av EU 31. oktober, uansett om det blir med eller uten en avtale. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det pågår fortsatt forhandlinger mellom unionen og Storbritannia om en utmeldingsavtale. Tirsdag skal EUs brexitforhandler Michel Barnier oppdatere ministere fra de 27 andre medlemslandene om framgangen i forhandlingene, og torsdag er det EU-toppmøte.

Et nytt brexitmøte vurderes å bli holdt mot slutten av måneden, ifølge den britiske TV-kanalen.

Slik BBC forstår det, ble det inngått en avtale mellom statsminister Boris Johnson og Irlands statsminister Leo Varadkar forrige uke. Det er ikke kjent hva denne avtalen dreier seg om, men en backstop-løsning har vært hovedtema i forhandlingene.

– Forrige uke følte vi at ting kom til å skje veldig fort. Nå har vi innsett at vi fortsatt er langt unna hverandre, sier en nordeuropeisk diplomat til kringkasteren.

Ifølge BBC er det en større politiske vilje nå – sammenlignet med tidligere i prosessen – å få i havn en brexitavtale, ikke bare i London, men også i Brussel. Tiden er presset, og ifølge BCC er EU-lederne rett og slett lei av brexitprosessen.

Likevel kan utmeldingen bli utsatt nok en gang. Forrige måned vedtok Parlamentet en lov som pålegger Johnson å be om en utsettelse dersom en avtale ikke er på plass innen 19. oktober, det vil si lørdag denne uka.

31. oktober har Johnson sagt at Storbritannia skal ut av EU, enten det er med eller ut en avtale.

Publisert: