Politiet etterforskes etter at narkobaron «El Chapos» sønn unnslapp

Mexicos statsadvokat vil etterforske politiet etter at Joaquin «El Chapo» Guzmáns sønn unnslapp pågripelse under en aksjon sist torsdag.

Publisert: Publisert:

Det brøt ut voldsomme kamper mellom politiet og medlemmer av Guzmán- kartellet da Joaquin «El Chapo» Guzmans sønn ble forsøkt pågrepet i Culiacán i Mexico. Foto: Augusto Zurita / AP / NTB scanpix

  • NTB-AFP
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Moren til Alfredo Gonzalez Munoz sørger over sønnen, en mexicansk soldat som ble drept under skuddvekslingen i Culiacán. Foto: Felix Marquez / AP / NTB scanpix

Det brøt ut voldsomme kamper mellom politiet og medlemmer av Guzmán- kartellet da Joaquin «El Chapo» Guzmans sønn ble forsøkt pågrepet i Culiacán i Mexico. Foto: Hector Parra / AP / NTB scanpix

Joaquin «El Chapo» Guzmáns soner en livstidsdom i amerikansk fengsel. Foto: Eduardo Verdugo / AP / NTB scanpix

Ovidio Guzmán ble pågrepet av sikkerhetsstyrker i byen Culiacán, men ble løslatt da bevæpnede personer fra Sinaloa-kartellet startet kamper i byen, som følge av pågripelsen.

Kartellet gikk til angrep med maskingevær og satte fyr på kjøretøy i gatene. I alt mistet åtte personer livet.

– Vi vil iverksette en grundig etterforskning for å fastslå ansvaret til de involverte, på begge sider, sier statsadvokat Alejandro Gertz.

– Klarhet og straff

– Det handler ikke bare om gjerningene til én offentlig tjenesteperson eller én kriminell. Vi kommer til å analysere alle fakta for å få klarhet i hvilke lovbrudd som kan ha blitt begått. Vi kommer videre til å gå til sak og straffe dem. Uten unntak, sa han videre.

Ifølge Reuters har myndighetene sendt sikkerhetsstyrker for å patruljere byen etter de voldsomme kampene. USA har også lovet å hjelpe til med å stoppe våpensmuglingen ved deres felles grense.

Myndighetene oppga først at en gruppe fra sikkerhetsstyrken hadde vært på patruljeoppdrag da de passerte et hus og ble beskutt. Inne i huset fant de Ovidio Guzmán. Senere bekreftet de imidlertid at det var snakk om en planlagt aksjon for å pågripe narkobarons sønn, som USA ønsker utlevert.

Narkodom i USA

Det såkalte Sinaloa-kartellet blir i dag drevet av to andre sønner av «El Chapo», Iván Archivaldo Guzmán og Jesús Alfredo Guzmán, samt Ismael «El Mayo» Zambada.

«El Chapo» soner en livstidsdom i USA for smugling av hundrevis av tonn kokain, heroin, metamfetamin og marihuana. Han har tidligere rømt fra fengsel i Mexico to ganger.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Nekter å forlenge levetiden for vindturbiner hvis ikke kommunene får mer penger

  2. Rundt 100 elever er satt i karantene

  3. Nå skal Viking satse på kvinnelaget - vil til Toppserien fortest mulig

  4. De savnede i Frafjordheiene er funnet av frivillige letemannskaper

  5. Frykter for jule­stemningen i Stavanger

  6. Pennsylvania har mistet 600.000 industriarbeidsplasser under Trump

  1. Narkotika
  2. Mexico