Politiet etterforskes etter at narkobaron «El Chapos» sønn unnslapp

Mexicos statsadvokat vil etterforske politiet etter at Joaquin «El Chapo» Guzmáns sønn unnslapp pågripelse under en aksjon sist torsdag.

Det brøt ut voldsomme kamper mellom politiet og medlemmer av Guzmán- kartellet da Joaquin «El Chapo» Guzmans sønn ble forsøkt pågrepet i Culiacán i Mexico. Foto: Augusto Zurita / AP / NTB scanpix
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
Moren til Alfredo Gonzalez Munoz sørger over sønnen, en mexicansk soldat som ble drept under skuddvekslingen i Culiacán. Foto: Felix Marquez / AP / NTB scanpix
Det brøt ut voldsomme kamper mellom politiet og medlemmer av Guzmán- kartellet da Joaquin «El Chapo» Guzmans sønn ble forsøkt pågrepet i Culiacán i Mexico. Foto: Hector Parra / AP / NTB scanpix
Joaquin «El Chapo» Guzmáns soner en livstidsdom i amerikansk fengsel. Foto: Eduardo Verdugo / AP / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Ovidio Guzmán ble pågrepet av sikkerhetsstyrker i byen Culiacán, men ble løslatt da bevæpnede personer fra Sinaloa-kartellet startet kamper i byen, som følge av pågripelsen.

Kartellet gikk til angrep med maskingevær og satte fyr på kjøretøy i gatene. I alt mistet åtte personer livet.

– Vi vil iverksette en grundig etterforskning for å fastslå ansvaret til de involverte, på begge sider, sier statsadvokat Alejandro Gertz.

– Klarhet og straff

– Det handler ikke bare om gjerningene til én offentlig tjenesteperson eller én kriminell. Vi kommer til å analysere alle fakta for å få klarhet i hvilke lovbrudd som kan ha blitt begått. Vi kommer videre til å gå til sak og straffe dem. Uten unntak, sa han videre.

Ifølge Reuters har myndighetene sendt sikkerhetsstyrker for å patruljere byen etter de voldsomme kampene. USA har også lovet å hjelpe til med å stoppe våpensmuglingen ved deres felles grense.

Myndighetene oppga først at en gruppe fra sikkerhetsstyrken hadde vært på patruljeoppdrag da de passerte et hus og ble beskutt. Inne i huset fant de Ovidio Guzmán. Senere bekreftet de imidlertid at det var snakk om en planlagt aksjon for å pågripe narkobarons sønn, som USA ønsker utlevert.

Narkodom i USA

Det såkalte Sinaloa-kartellet blir i dag drevet av to andre sønner av «El Chapo», Iván Archivaldo Guzmán og Jesús Alfredo Guzmán, samt Ismael «El Mayo» Zambada.

«El Chapo» soner en livstidsdom i USA for smugling av hundrevis av tonn kokain, heroin, metamfetamin og marihuana. Han har tidligere rømt fra fengsel i Mexico to ganger.

Publisert: