En tredje hovedstad er falt til Taliban

Kraftige kamper har brutt ut mellom afghanske regjeringsstyrker og Taliban i Kunduz. Samtidig opplyses det at Sar-e-Pul er falt.

  • NTB-AFP-DPA
Publisert: Publisert:

Lokale myndigheter i Sar-e-Pul, som er hovedstad i provinsen av samme navn, sier at Taliban har overtatt alle viktige bygninger, og at myndighetene har forskanset seg i en militærleir som nå er beleiret av Taliban.

Sar-e-Pul er den tredje provinshovedstaden Taliban har erobret på tre dager, og i Kunduz raser harde kamper mellom Taliban og regjeringsstyrkene.

– Kraftige gatekamper pågår i ulike deler av byen. Noen sikkerhetsstyrker har trukket seg tilbake i retning flyplassen, sier Amruddin Wali, et medlem av provinsrådet, til AFP.

– Taliban har nådd fram til byens hovedtorg, og fly bomber dem. Det er fullt kaos, sier en beboer, Abdul Aziz, på telefon.

Taliban erobret to provinshovedsteder fredag og lørdag, men om de tar Kunduz lengst i nord, ville det være deres viktigste erobring siden de utenlandske styrkene begynte å trekke seg ut i mai.

Fredag tok de Zaranj i Nimroz, og lørdag fulgte de opp med å innta Sheberghan i Jawzjan-provinsen, som er krigsherren Abdul Rashid Dostums hjemby.

Det er også harde kamper ved Herat i vest og Kandahar og Lashkar Gah i sør.

Publisert:

Taliban i Afghanistan

  1. Taliban-medlemmer har flyttet inn på Norges ambassade i Kabul

  2. Demonstrasjon i Byparken i Stavanger

  3. Uro rundt kvinnedemonstrasjon i Kabul

  4. Lederen av afghansk motstandsgruppe fortsetter kampen

  5. Desperate afghanere trygler om hjelp

  6. Taliban: Eksplosjoner var kontrollert sprengning utført av det amerikanske forsvaret

  1. Taliban i Afghanistan
  2. Taliban
  3. Afghanistan