Dødstallet stiger under flom i Peru

Ifølge peruanske myndigheter er halvparten av landets befolkning berørt av kraftig regnvær, flomstore elver og gjørmeras. Totalt har 72 personer omkommet. 

Publisert: Publisert:

Soldater bærer spader og bøtter på vei for å hjelpe strandede peruanere over en oversvømt gate i hovedstaden Lima. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Flommen er den verste i landet på nesten 20 år, og det er unntakstilstand i halve Peru. Verst rammet er hovedstaden Lima og de nordlige områdene, der tidligere nedbørsrekorder har blitt slått. Torsdag og fredag omkom ti personer i jordskred i den nordlige byen Otuzco. Sju av dem var i lastebiler som ble knust under massene.

Det kraftige regnværet er forårsaket av værfenomenet El Niño.

– Vi har aldri sett noe lignende tidligere. Havtemperaturen steg plutselig, og vindene som bruker å holde nedbøren unna land, avtok, sier talsperson Jorge Chávez for regjeringen. Myndighetene har satt av 760 millioner dollar, tilsvarende seks og en halv milliard norske kroner, i et nødfond for å bygge opp igjen rammede områder.

Statsminister Fernando Zavala sier antallet omkomne har steget til 72. Ifølge regjeringen omkom 374 personer under lignende tilstander i 1998.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Gult farevarsel: Kan bli vindkast opp mot 30 m/s ved kysten på mandag

  2. Planen var bobiltur på 3000 kilometer. Det ble 15 – til Ølberg

  3. Konge­familien i sommer­modus

  4. Barnepsykolog om Alex-saken: – Avdekker svikt på svikt på svikt

  5. Prestens datter døde - nå er han regionleder i Human-etisk forbund

  6. Formel 1-stjernene markerte mot rasisme: Seks førere ville ikke gå ned på kne

  1. Peru
  2. Flom