Dødstallet stiger under flom i Peru

Ifølge peruanske myndigheter er halvparten av landets befolkning berørt av kraftig regnvær, flomstore elver og gjørmeras. Totalt har 72 personer omkommet. 

Soldater bærer spader og bøtter på vei for å hjelpe strandede peruanere over en oversvømt gate i hovedstaden Lima. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Flommen er den verste i landet på nesten 20 år, og det er unntakstilstand i halve Peru. Verst rammet er hovedstaden Lima og de nordlige områdene, der tidligere nedbørsrekorder har blitt slått. Torsdag og fredag omkom ti personer i jordskred i den nordlige byen Otuzco. Sju av dem var i lastebiler som ble knust under massene.

Det kraftige regnværet er forårsaket av værfenomenet El Niño.

– Vi har aldri sett noe lignende tidligere. Havtemperaturen steg plutselig, og vindene som bruker å holde nedbøren unna land, avtok, sier talsperson Jorge Chávez for regjeringen. Myndighetene har satt av 760 millioner dollar, tilsvarende seks og en halv milliard norske kroner, i et nødfond for å bygge opp igjen rammede områder.

Statsminister Fernando Zavala sier antallet omkomne har steget til 72. Ifølge regjeringen omkom 374 personer under lignende tilstander i 1998.

Publisert:
  1. Peru
  2. Flom

Mest lest akkurat nå

  1. Mener utlendinger i Norge burde prioriteres i vaksinekøen

  2. Kronprinsparets hund er død

  3. Får ikke lov å rive to sjøhus i sentrum: - Vil kunne skape svært uheldig presedens

  4. Lokalt lag trekker seg: – Veldig kjedelig

  5. Torsdag stenges «hele byen». Nå etterlyses en spesiell gruppe.

  6. Ingebrigtsens ukjente utfordrer: – Jakob kommer ikke til å stikke av