Hæren i Bangladesh: - 20 sivile ble drept

20 sivile ble drept i terroraksjonen i Bangladeshs hovedstad Dhaka, ifølge hæren i landet.

  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Ofrene ble holdt som gisler på en restaurant i hovedstaden Dhaka. Spesialstyrker gikk lørdag morgen til aksjon og stormet lokalene.

— Vi har hentet ut 20 døde mennesker. De fleste var brutalt hogd til døde med skarpe våpen, sa brigadegeneral Nayeem Ashfaq Chowdhury under en pressekonferanse i Dhaka.

En annen offiser i hæren opplyser at alle gislene som ble drept, var utlendinger.

— De fleste er italienere eller japanere, sier løytnant Shahab Uddin til nyhetsbyrået AFP.

Italias statsminister Matteo Renzi bekrefter at italienere er blitt ofre for angrepet. Det er også én inder blant dem som ble drept, ifølge myndighetene i India.

- Grusom kveld

Seks gjerningsmenn ble drept da soldatene gikk til aksjon mot restauranten. 13 gisler overlevde og ble reddet, og én gjerningsmann ble pågrepet i live.

To politifolk er blitt drept, og en rekke andre medlemmer av sikkerhetsstyrkene er blitt såret.

Dramaet begynte da gjerningsmennene stormet inn i restauranten og tok gisler kvelden før. Restauranten Holey Artisan Bakery ligger i bydelen Gushan og er populær blant utlendinger, diplomater og bangladeshiske middelklassefamilier.

— Det var en grusom kveld, sier Diego Rossini, en argentinsk kokk som klarte å flykte fra bygningen.

— Jeg kjente kuler som passerte like ved meg, og en redsel som jeg aldri før har opplevd, forteller Rossini til argentinsk TV.

Både Nordic Club, der folk fra nordiske land ofte møtes, og Qatars ambassade ligger rett ved restauranten. Utenriksdepartementet i Oslo opplyser til NTB at de ikke har opplysninger som tyder på at nordmenn er blitt rammet.

- Har ingen religion

Ekstremistgruppa IS har påtatt seg ansvaret for terroraksjonen, men om angrepet virkelig ble styrt av IS-ledelsen i Syria, er uklart.

— Hva slags muslimer er disse folkene? De har ikke noen religion, sa Bangladeshs statsminister Sheikh Hasina i en TV-sendt tale lørdag.

— Folk må motstå disse terroristene. Min regjering er fast bestemt på å rykke terrorisme og militant virksomhet opp med roten i Bangladesh.

Faren til en bangladeshisk forretningsmann som ble reddet ut av restauranten sammen med familien sin, sier gjerningsmennene ba gislene sitere vers fra Koranen.

— De som gjorde det, ble spart, forteller Resaul Karim til nyhetsbyrået AP.

Han hevder at de ikke-muslimske gislene ble utsatt for tortur av de væpnede mennene som utførte terroraksjonen.

Skuddveksling

En fotograf i Dhaka fortalte ved 7.30-tiden lokal tid lørdag at han kunne høre en kraftig skuddveksling idet spesialstyrkene slo til mot restauranten, over ti timer etter at gislene ble tatt.

Noe senere ble det opplyst at aksjonen var over, og at gjerningsmennene var uskadeliggjort.

Både Italias utenriksminister og Japans statsminister Shinzo Abe har snakket med statsminister Sheikh Hasina på telefon. Sju japanere er fortsatt savnet etter gisselaksjonen.

Bangladeshisk islam har tradisjonelt vært moderat, men det har de siste årene vært en rekke drap på ikke-muslimer som islamistiske ekstremister har fått skylden for.Både hinduer, kristne, ateister og homofile er blitt rammet av angrepene.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. To mindreårige gutter siktet etter knivstikking på Revheim

  2. Hun har en Porsche i roségull: – Nå som verden er så trist, trenger vi farger

  3. Mann i 30-årene risikerer for­varing etter å ha for­grepet seg på ett år gammel datter

  4. Fire nye smitte­tilfeller i Stavanger – ingen i Sandnes eller Sola

  5. Eva hadde kjørt lastebil i flere år. Da pande­mien brøt ut, så hun en annonse hun ikke klarte å legge fra seg

  6. De fleste syns det er OK å kjøre litt for fort