Tesla-grunnlegger truer med å vende ryggen til Trump

Tesla-grunnleggeren Elon Musk vil ikke lenger gi råd til Donald Trump dersom den amerikanske presidenten trekker USA fra Parisavtalen. 

Tesla-grunnlegger Elon Musk vil ikke lenger være rådgiver for Donald Trump dersom presidenten trekker USA fra Parisavtalen. Foto: AP / NTB scanpix   
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Foruten å grunnlegge elbilprodusenten tesla Motors, har Musk også etablert romselskapet SpaceX og solcellefirmaet SolarCity.

Musk er en av flere amerikanske næringslivsledere som deltar i et råd som kommer med innspill til president Donald Trump, men truer nå med å trekke seg fra dette.

Bakgrunnen for trusselen, som kom i form av en Twitter-melding onsdag, er ryktene om at Trump planlegger å trekke USA fra Parisavtalen. Trump har ikke bekreftet at han akter å gjøre dette, men sier at han vil fatte en beslutning i løpet av de kommende dagene.

Musk forteller at han har forsøkt å overtale Trump til å holde fast ved Parisavtalen.

– Vet ikke hvilken vei Paris vil gå, men jeg har gjort alt jeg kan for å gi POTUS (President of the United States) direkte råd, skriver Musk på Twitter.

På spørsmål fra en annen Twitter-bruker om hva han akter å gjøre dersom Trump gjør alvor av trusselen om å forlate Parisavtalen, svarer Musk at han i så fall vil vende ryggen til presidenten.

– Da vil jeg ikke ha noe annet valg enn å forlate rådet, skriver han.

Uber-sjefen Travis Kalanick forlot Trumps råd av næringslivstopper i februar og begrunnet dette med at han ikke ville bli sett på som en støttespiller for Trump-administrasjonen.

Musk har høstet kritikk for ikke å ha gjort det samme, men har understreket at hans deltakelse i rådet ikke må oppfattes som noen støtte til Trump.

LES OGSÅ:

Les også

 1. Trump: Jeg vil kunngjøre min beslutning om Parisavtalen i løpet av få dager

Publisert:
 1. Elon Musk
 2. Tesla
 3. Tesla Motors
 4. SpaceX
 5. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

 1. 187 evakuert fra «Johan Castberg» på Stord: – Alle er gjort rede for

 2. E39: Neppe tre felt på deler av ny europavei sørover

 3. Sommerfull Vågen mintes Daniel Svela

 4. Spår store endringer i friidretten. Det kan være dårlig nytt for Jakob Ingebrigtsen

 5. Ferje har tek­nisk trøb­bel – Fjord1 innstiller flere av­ganger over Bokna­fjorden

 6. Denne gang vil finværet vare - og til helgen blir det varmere