Unifil-soldater alvorlig skadd i Beirut-eksplosjon

Flere soldater i FNs fredsbevarende styrke i Libanon (Unifil) er alvorlig skadd i eksplosjonen som rystet Beirut tirsdag.

Publisert: Publisert:

Kaotiske forhold preget havneområdet i Beirut etter tirsdagens eksplosjoner, som kostet minst 50 mennesker livet. Minst 2.700 ble skadd, blant dem flere medlemmer av FNs fredsbevarende Unifil-styrke som befant seg om bord i et skip som lå til kai. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

Et av Unifil-styrkens skip lå til kai i Beirut da en lagerbygning gikk i lufta og forårsaket store materielle skader i den libanesiske hovedstaden.

Minst 50 mennesker omkom og 2.700 ble skadd i eksplosjonen, og blant de skadde er det flere medlemmer av Unifil, opplyser styrken i en pressemelding.

Tilstanden for noen av de skadde er alvorlig, blir det opplyst videre.

De skadde Unifil-soldatene er nå overført til det nærmeste sykehuset i Beirut.

– Vi står sammen med det libanesiske folk og landets regjering i denne vanskelige tiden, og vi er beredt til å hjelpe og tilby alle former for assistanse og støtte, sier Unifil-styrkens øverstkommanderende, den italienske generalmajoren Del Col.

Unifil har vært i Libanon siden Israel okkuperte store deler av Sør-Libanon i 1978 og består i dag av 10.000 soldater fra 45 land.

Norge bidro til styrken fra 1978 til 1998 og 22.000 norske soldater tjenestegjorde der, mange av dem i flere omganger. 21 norske soldater mistet livet under tjenesten i Libanon.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Stavanger-lege dømt for bedrageri og underslag

  2. Seks nye smittetilfeller i Stavanger

  3. Nekter å forlenge levetiden for vindturbiner hvis ikke kommunene får mer penger

  4. De savnede i Frafjordheiene er funnet av frivillige letemannskaper

  5. Rundt 100 elever er satt i karantene

  6. Nå skal Viking satse på kvinnelaget - vil til Toppserien fortest mulig