Steve Bannon mener Nigel Farage kan bli statsminister

Tidligere Trump-rådgiver Steve Bannon mener at brexit-lederen Nigel Farage kan bli Storbritannias neste statsminister etter hans seier i det britiske EU-valget.

Tidligere Trump-rådgiver Steve Bannon mener Nigel Farage kan bli neste britiske statsminister.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

I et intervju med AFP kalte Bannon Farage en venn og kollega. Han la til at han har vært i kontakt med ham både i løpet av valgkampen og etter valget der Farages Brexit-parti fikk 31,6 prosent av stemmene.

– Jeg gratulerte ham med en strålende seier, sa Bannon i suiten i et luksushotell i Paris der han har bodd under oppløpet til EU-valget mens han har forsøkt å knytte bånd mellom ytre høyrepartier i Europa.

Han sier at han i første omgang regner med at Brexit-partiet har mulighet til å få en representant valgt inn i Parlamentet i et suppleringsvalg i Peterborough 6. juni.

– Hvis han vinner det setet, og de får et medlem av Underhuset, vil det være ganske epokegjørende. Så da tenker jeg at Farage kan ha gode sjanser til å bli statsminister i England i løpet av året, sier Bannon.

Om EU-valget sier Bannon at framgangen for de nasjonalistiske partiene på ytre høyre fløy betyr at ideen om videre EU-integrasjon er død.

– Vi kommer ikke til å se Juncker (presidenten i EU-kommisjonen Jean-Claude Juncker) eller noen i den gjengen puffe på for mer integrasjon. Det er det som er det historiske ved i går, sa han.

Publisert:
 1. Brexit
 2. EU-parlamentet
 3. Høyreekstremisme
 4. Høyrepopulisme
 5. EU

Mest lest akkurat nå

 1. «Kom dere ut, kom dere ut, det brenner!»

 2. Ny E39 Hove–Osli lyses ut etter påske

 3. – Det kan ikke fortsette

 4. SUS: Sju koronapasienter på respirator

 5. 71-åringen startet hotell på slektsgården

 6. Kvinne nektet å bruke munnbind på fly. Poli­tiet måtte gripe inn. Det er ikke første gang