USA opphever tilbakekalling av visum

USA reverserer kanselleringen av visum for borgere fra sju overveiende muslimske land. Årsaken er at en dommer tilsidesatte Donald Trumps innreiseforbud. 

Det har vært en rekke demonstrasjoner verden rundt mot innreiseforbudet som Donald Trump innførte for en drøy uke siden. Her fra lørdagens protest i London. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det innebærer trolig at titalls tusen mennesker som har fått sine visum tilbakekalt den siste uka, nå kan få mulighet til å reise inn i USA.

Departementet for innenlandssikkerhet opplyser samtidig at myndighetene ikke lenger vil instruere flyselskaper til å hindre passasjerer fra de aktuelle landene å gå ombord i fly til USA, så sant de har visum.

En føderal dommer i delstaten Washington tilsidesatte det omstridte innreiseforbudet fredag. Presidentordren har i over en uke ført til at borgere fra Iran, Irak, Syria, Sudan, Somalia, Jemen og Libya har blitt nektet innreise til USA, selv om de har gyldig visum.

Domstolens midlertidige forføyning er landsomfattende, og amerikansk UD bekrefter lørdag at de omgjør annulleringen av visumene for borgere som ble omfattet av forbudet. 

Tidligere har utenriksdepartementet opplyst at opptil 60.000 utlendinger fra de sju landene har fått sine visum "midlertidig opphevet" i tråd med Trumps ordre om å nekte dem innreise.

Departementet opplyser at det nå har reversert annulleringen slik at visumene igjen er gyldige. Det skjer etter en orientering fra justisdepartementet om kjennelsen fra dommer James Robart i delstaten Washington fredag.

Publisert:
  1. Donald Trump
  2. USA

Mest lest akkurat nå

  1. Brann i bil på verksted ga full utrykning til Sandnes sentrum

  2. Store endringer i korona­regimet: Dette er de nye reglene

  3. Hund falt ned i dypt hull på Våland

  4. Når kommer vinteren, egentlig?

  5. Leger ved sykehuset slår alarm: 21 personer alvorlig skadd på elsparkesykkel de siste to årene

  6. De åpnet nytt hotell, så kom koronaen. Nå dobler de igjen