Prins Harry: Bare kall meg Harry

Prins Harry kan hengt på seg selv et nytt slagord, uten å mene det, etter at han ba de frammøtte på en turistkonferanse i Skottland «bare kalle ham Harry».

Bare Harry? Prins Harry er denne uka bidragsyter på Edinburgh International Conference Centre i Skottland og får mest oppmerksomhet for at han sa til folk at de «bare kan kalle ham Harry».
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Prinsen hadde et innlegg på Travalyst i den skotske hovedstaden onsdag, og før den korte talen hans, ble han introdusert av verten Ayesha Hazarika, melder BBC.

– Han har gjort det klart at vi alle bare skal kalle ham Harry, sa Hazarika.

Ikke noe «sir». Ikke noe «deres kongelige høyhet». Bare Harry.

Introduksjonen overskygget i ettertid innholdet i Harrys tale, og kommentarene tok av på Twitter.

Om få uker trer dronning Elizabeths barnebarn og hans kone hertuginne Meghan, eventuelt bare Meghan, fra alle kongelige oppgaver. Fra våren vil de to ikke lenger motta penger fra de offentlige kongelige midlene.

I den forbindelse ønsker prinsen altså å bli kalt noe annet, selv om han ikke blir fratatt noen av titlene sine. Prins Harry vil fortsatt være prins, selv om han sier at hans offisielle tittel i bruk fra nå av vil være «Harry, hertug av Sussex». Han og Meghan vil begge beholde prefikset HRH (deres kongelige høyhet), men ikke bruke det aktivt. De vil også beholde titlene sine i Skottland, uten å bruke dem aktivt, der de er jarl og grevinne av Dumbarton.

Publisert:
  1. Prins Harry
  2. Dronning Elizabeth
  3. Kongelige

Mest lest akkurat nå

  1. Det må være mulig å finne en løsning der det ikke er strøm­kundene som må ta også denne regningen

  2. Disse veiene stenges under Tour of Norway til helgen

  3. Edwin Andres Nilsson (29) jobber i et av landets mest etterspurte yrker. Nå tar arbeidsgivere nye grep for å få tak i folk

  4. Slo alarm om politiets nasjonale varslingsordning: – Folk blir syke

  5. Nå står slaget om Nytorget

  6. 18-åring skjøt og drepte 21 personer på skole i Texas – skal ha lagt ut bilder av våpnene