Danmark åpner grensene etter koronautbruddet

Den danske regjeringen åpner grensene for eiere av feriehus og forretningsfolk når de går over i fase to av åpningen av samfunnet etter koronautbruddet.

Publisert: Publisert:

Danmarks statsminister Mette Frederiksen kunngjorde onsdag kveld at Danmark trapper ned restriksjonene som følge av koronautbruddet og åpner blant annet for at flere kan reise inn i Danmark. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix

  • NTB-Ritzau
iconDenne artikkelen er 126 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Den danske statsministeren Mette Fredriksen kunngjorde oppmykingen sent onsdag kveld. Endringene trer i kraft fra mandag 25. mai.

Blant dem som nå tillates å reise inn i Danmark er forretningsfolk, kjærester og besteforeldre til personer bosatt i Danmark. Også utlendinger som eier et feriehus i Danmark tillates innreise fra mandag.

Avtalen om gjenåpning kom etter flere timers forhandlinger mellom partiene i Folketinget torsdag. Diskusjonene og avveiningene har vært vanskelige, sier statsministeren.

– Det er ikke et eneste spørsmål som ikke er fylt med dilemmaer. Det gjelder særlig spørsmålet om å åpne grensene. Danmark er ikke en øy og vi er i dialog med landene rundt oss. Åpningen vil bli nødt til å skje gradvis, sier Fredriksen.

Avtalen omfatter også åpning av landets zoologiske hager, museer og teatre. Disse skulle egentlig ikke åpnes før Danmark var klare for å gå inn i fase tre, men på grunn av de lave smittetallene den siste tiden er det politisk enighet om å åpne disse før den planlagte datoen 8. juni.

Også elever i videregående skole kan se fram til å møte opp på skolene igjen i tiden framover.

Danmark har registrert 11.117 smittede av koronaviruset, med en økning på 74 siste døgn, ifølge Worldometer. I alt 554 personer er døde som følge av covid-19. Den siste tiden har økningen i antall smittede flatet ut og antallet med aktiv sykdom har falt tydelig.

Publisert:

Korona-viruset

  1. Dette er helsetoppens mest optimistiske anslag for når vi er tilbake til normalen

  2. – Vi hadde aldri mistanke til noe under turen

  3. Skole strammer inn: Gym blir ute, garderober stenges

  4. Høstmarken i Randaberg er avlyst

  5. Raser mot kriminell misbruk av krisetiltak

  6. Ingrid (76) ble smittet på bussen: – En fantastisk tur, jeg kjenner meg helt frisk

  1. Korona-viruset
  2. Koronaviruset
  3. Danmark