Britisk hjelpeorganisasjon anklages for å skjule sexskandaler

Storbritannia truer med å stanse finansiering av britiske hjelpeorganisasjoner etter avsløringer om bistandsarbeideres sexkjøp i fattige, nødstilte land.

Den britiske bistandsorganisasjonen Oxfam er i hardt vær etter avsløringer om at medarbeidere skal ha kjøpt seksuelle tjenester i land de har vært på oppdrag i. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Bistandsminister Penny Morduant sier hun vil skrive til alle britiske bistandsorganisasjoner som får økonomisk bistand fra myndighetene, og kreve at de må iverksette flere tiltak for å hindre at ansatte kjøper seksuelle tjenester når de er ute på oppdrag.

Uttalelsen kommer etter avsløringer om at ansatte i hjelpeorganisasjonen Oxfam som var i Haiti etter jordskjelvet i 2010, kjøpte sex av unge prostituerte haitiere.

– Vi forventer at de samarbeider fullt ut med myndighetene, og vi kommer til å avslutte finansieringen av organisasjoner som ikke gjør det, sier hun.

Oxfam anklages for å ha forsøkt å skjule skandalen. Men få dager etter at Sunday Times kom med avsløringen, melder avisen The Guardian at bistandsarbeidere fra Oxfam også har kjøpt seksuelle tjenester mens de var på oppdrag i Tsjad.

Tidligere medarbeidere forteller til avisen T he Guardian søndag at unge kvinner som trolig var prostituerte, ofte ble invitert til Oxfams hovedkvarter i Tsjad. De forteller også at en av de ansatte fikk sparken i 2006 på grunn av sin oppførsel.

Publisert: