Volkswagen slutter å lage «bobler»

Volkswagen Beetle-modeller har overlevd flere generasjoner og oppdateringer. Men fra neste år skal det være helt slutt på produksjonen av nye «bobler».

Mye nostalgi er knyttet til den klassiske bobla, her fra en årlig samling i Yakum i Israel i fjor. Foto: Oded Balilty / AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Den tyske bilgiganten opplyser at den vil satse på elbiler og større familiebiler, og da blir det ikke lenger plass til den ikoniske modellen på samlebåndet.

Den klassiske bobla, eller VW Type 1, ble utviklet i Nazi-Tyskland i 1938. I løpet av 1960-tallet ble den en av verdens mest populære biler. Salget stanset opp i USA i 1979, men produksjonen fortsatte i Mexico og Brasil. I 1998 lanserte VW en moderne versjon, «New Beetle», som ble oppgradert til en tredje generasjon i 2012.

Før Beetle-produksjonen legges ned for denne gang, skal to nye sluttmodeller lanseres i 2019, opplyser Hinrich Woebcken, sjef for Volkswagen Group of America. Han holder dessuten døra åpen for å gjenopplive modellen i framtida.

Les også

 1. Torkel (22) fra Sandnes har vært med å skape en av verdens mest energieffektive biler

 2. Salget av luksusbiler stiger kraftig

 3. Er elbiler miljøvennlige?

Publisert:
 1. Volkswagen
 2. Elbil

Mest lest akkurat nå

 1. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

 2. Det går ikkje så bra med Knut (42) på Mallorca

 3. Disse korona­reglene gjelder nå

 4. SV krever kontantstøtte for å hjelpe folk med strømregningen

 5. 8 myter om koronavaksinen

 6. Marcus (8) er koronasmittet. Det var ikke åpenbart for noen. Så ble det for første gang masse­testing på skolen