Kina truer Storbritannia med mottiltak

Storbritannia vil tilby millioner av personer fra Hongkong en mulighet til å få britisk statsborgerskap. Nå truer Kina med mottiltak.

Publisert: Publisert:

Hongkongs koloniflagg var synlig på onsdagens markering for jubileet for Kinas overtakelse av Hongkong fra Storbritannia i 1997. Hundrevis av demonstranter ble arrestert da de protesterte mot innføringen av den nye kinesiske sikkerhetsloven. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix

  • NTB-AFP

– Vi er sterkt imot dette og forbeholder oss retten til å gjennomføre samsvarende tiltak, opplyser den kinesiske ambassaden i London på sine nettsider, uten å spesifisere hva slags tiltak dette vil være.

– Hvis britene innfører ensidige endringer i praksisen, er dette et brudd med sin egen posisjon og avtaler i tillegg til folkeretten og de grunnleggende normene som styrer internasjonal politikk, understreker ambassaden.

Storbritannia er i prosessen med å utarbeide en plan for å gi personer fra Hongkong en mulighet for opphold i Storbritannia og mulig statsborgerskap. Planen er en konsekvens av innføringen av den nye kinesiske sikkerhetsloven i Hongkong.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Erna hasteinnkaller til pressekonferanse klokka 14 onsdag

  2. Grete Moen går av som Petoro-sjef

  3. – Vi trodde denne sommeren skulle bli dårlig, men den går veldig bra

  4. Ingen foreldre får følge førsteklassinger inn i klasserommet første skoledag i Stavanger

  5. Nå er Domkirken gjerdet inne - se bildene her

  6. Ektemannen Artur leter på 11. dagen etter sin kone, Elżbieta