Kvinne smittet av Wuhan-virus får behandling i Sverige

Det første smittetilfellet av det nye coronaviruset er bekreftet ved et sykehus i Jönköping, opplyser svenske folkehelsemyndigheter.

Sverige er det andre landet i Norden etter Finland hvor det nye coronaviruset er påvist. Bildet viser Länssjukhuset Ryhov i Jönköping der viruset ble påvist hos en kvinne som hadde vært i Wuhan. Foto: Foto: Mikael Fritzon/TT/ NTB scanpix

  • Ntb-tt
Publisert: Publisert:

Sverige er det andre landet i Norden etter Finland hvor det nye coronaviruset er påvist. Bildet viser et isolasjonsrom på Karolinska Universitetssjukhuset i Sverige. Foto: Foto: Claudio Bresciani / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Pasienten i Jönköping er en kvinne som har besøkt Wuhan-området i Kina hvor utbruddet startet. Hun begynte å hoste etter å ha vendt tilbake til Sverige 24. januar, opplyser Folkhälsomyndigheten fredag ettermiddag.

– Det er ikke uventet med ett eller enkeltvise tilfeller med tanke på at vi reiser mye, og det inngikk i våre vurderinger at det skulle skje. Lignende tilfeller er også identifisert i en rekke andre land, sier avdelingssjef Karin Tegmark Wisell.

Folkhälsomyndigheten opplyser at kvinnen ikke er alvorlig syk.

– Det er viktig å huske at enkelttilfeller ikke er det samme som at smitten sprer seg i Sverige. På nåværende tidspunkt anser vi risikoen for det til å være veldig lav, basert på erfaringer fra andre land, sier Wisell.

Sverige er det andre landet i Norden etter Finland hvor det nye coronaviruset er påvist. Det finske folkehelseinstituttet bekreftet onsdag at en kinesisk turist i Rovaniemi hadde har fått påvist smitte.

Viruset kan arte seg som en mild forkjølelse eller ha et alvorlig forløp med dødelig utgang, først og fremst for eldre og personer med svekket helse.

Publisert:
  1. Wuhan

Mest lest akkurat nå

  1. Disse får vaksine denne uken

  2. Ingve Bøe: Han feide dem unna som forskremte høns!

  3. Schmeichel etter Eriksen-kollaps: – Ble stilt i en posi­sjon som jeg person­lig ikke føler var fair

  4. Pøbels «The Lovers» fikk bare stå et døgn før det ble tilgriset igjen med samme rødmaling som sist

  5. Trolig slutt på lukt­problemene på Kvål – har ikke fått klager siden 19. april

  6. Det toppet seg da sam­ferdsels­sjefen fant en feng­hette i familiens post­kasse