Marokko-tiltalt: – Måtte Gud tilgi meg

En av mennene som er tiltalt for Marokko-drapene, ba om tilgivelse fra Gud under sin siste forklaring under rettssaken torsdag.

Publisert: Publisert:

Abdessamad Ejjoud er ifølge påtalemyndigheten lederen av cellen som utførte drapene på de to skandinaviske studentene. Han risikerer dødsstraff. Foto: Kesh24 / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det finnes ingen gud utenom Allah, og Muhammed er hans profet. Måtte Gud tilgi meg, sa Abdessamad Ejjoud under rettsmøtet i byen Salé torsdag.

Det skriver det marokkanske nettstedet Medias24.

Han er en av de hovedtiltalte i rettssaken etter drapene på Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. Han risikerer å bli dømt til døden.

Torsdag fikk han og de øvrige 23 tiltalte mulighet til å si noen siste ord før dommen faller. Ifølge Medias24 brukte flere sin taletid til å nekte for å være involvert i noen terrorcelle, og noen kalte også drapene for barbariske.

Ifølge Ueland-familiens norske bistandsadvokat Ragnar Falck Paulsen, som torsdag ettermiddag har vært i kontakt med familiens marokkanske advokat, som var til stede i rettssalen, har dommerne nå trukket seg tilbake for vurdere saken. Det er ventet at en kjennelse vil komme i løpet av torsdag kveld.

I rettssalen fremmet også den marokkanske advokaten et erstatningskrav på vegne av Ueland-familien.

– Det ble fremmet et krav til marokkanske myndigheter tilsvarende 150.000 euro (rundt 1,4 millioner norske kroner, journ.anm.). Dersom familien mottar oppreisning, vil alt gå til stiftelsen de vil opprette i Maren Uelands navn, sier Paulsen til NTB.

Utenriksdepartementet bekrefter overfor NTB at en ansatt ved den norske ambassaden i Marokko har vært til stede i rettssalen i Salé som representant for norske myndigheter

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Oppfordrer til Halloween-feiring for de minste barna

  2. Sykefraværet gikk ned, men ikke nok. Nå får de en sjanse til

  3. Silje fikk topp­karakterer og er ingeniør. Nå jobber hun i kles­butikk

  4. Gutt påkjørt på Bryne

  5. Klar melding til egen minister: Grav ut Domkirken!

  6. To nye smittetilfeller i Sandnes onsdag