Minst ni drept i selvmordsangrep mot kirke i Pakistan

Minst ni mennesker er drept og over 50 er såret i et selvmordsangrep mot en metodistkirke i Quetta i Pakistan. IS hevder å stå bak.

Minst ni mennesker ble drept og 30 såret da to selvmordsbombere slo til mot en fullsatt kirke i Quetta i Pakistan søndag. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
En redningsarbeider trøster en mann som mistet et familiemedlem i angrepet mot en metodistkirke i Quetta i Pakistan søndag. Foto: AP / NTB scanpix.
Det var mange barn blant de rundt 400 kirkegjengerne som ble offer for et selvmordsangrep i Quetta i Pakistan søndag. Foto: AP / NTB scanpix
Pakistans kristne minoritet har vært utsatt for flere angrep tidligere. Søndag ble minst ni mennesker drept i et selvmordsangrep mot en kirke i Quetta i Pakistan. Foto: AP / NTB scanpix
Flere pakistanere samlet seg i Quetta etter angrepet søndag, for å demonstrere mot diskrimineringen av landets kristne befolkning. Foto: AP / NTB scanpix.
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Blant de drepte er tre kvinner, og fire kvinner og to barn er blant de totalt 57 sårede, ifølge en sykehuskilde. Tilstanden til flere av de sårede er kritisk.

Ifølge politisjefen i Balutsjistan-provinsen, Moazzam Jah, angrep to selvmordsbombere kirken under søndagsmessen. Den ene av dem ble skutt og drept av politifolk utenfor, mens den andre greide å ta seg fram til kirkedøra der han utløste sprengladningen.

– Politiet reagerte raskt og hindret angriperne fra å ta seg inn i hovedrommet, sier Jah.

Politisjefen i Quetta, Abdur Razzaq Cheema, opplyser at det jaktes på to mulige medskyldige, men det er ikke kjent hvem dette er.

Fullsatt kirke

Rundt 250 mennesker deltar vanligvis under søndagsmessen i kirken, men ettersom det nærmer seg jul var det rundt 400 til stede da angriperne slo til.

– Takk Gud! Dersom terroristene hadde lyktes med planen sin, hadde over 400 dyrebare liv vært i fare, sier innenriksministeren i provinsen, Sarfraz Bugti.

Lokale TV-stasjoner viser kvinner og barn som blir hjulpet ut av kirken og et stort antall sykebiler og politibiler på stedet.

Den ytterliggående islamistgruppa IS tar i en kunngjøring formidlet via sin nyhetstjeneste Amaq på seg ansvaret for angrepet.

IS tar imidlertid ofte på seg ansvaret for slike terroraksjoner, også når andre står bak.

Minoritet

Rundt 1,6 prosent av Pakistans 200 millioner innbyggere er kristne, men de har lenge blitt diskriminert og må blant annet nøye seg med dårlig betalte jobber.

Kristne har også blitt offer for blasfemianklager i det muslimske Pakistan, og har i likhet med andre religiøse minoriteter blitt gjenstand for angrep.

Etter søndagens angrep samlet flere kristne pakistanere seg i Quetta for å demonstrere mot diskrimineringen.

I påsken i 2016 ble over 70 mennesker drept, blant dem mange barn, da en selvmordsbomber sprengte seg i en park i Lahore. En fraksjon av pakistansk Taliban, Jamaat ul Ahrar, tok på seg ansvaret for angrepet.

Quetta har lenge vært hovedsete for den afghanske Taliban-ledelsen og pakistanske myndigheter anklages for å lukke øynene for nærværet.

Publisert:
  1. Pakistan
  2. Terror

Mest lest akkurat nå

  1. Direkte: Se Cupekstra med 10 lokale lag her

  2. Han blir Høyres ordfører­kandidat i Sandnes - og han vet hvem han vil styre sammen med

  3. Rosseland håper på cupbombe – med Haaland på tribunen

  4. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

  5. Her jobber kunstneren med et nytt Haaland-verk – på samme hjørnet som yndlings­restauranten hans

  6. Tatt i 130 km/t - mistet lappen