Svensk statsministeravstemning utsatt

Riksdagens leder Andreas Norlén har besluttet å utsette statsministeravstemningen i Sverige. Onsdag holder han nye møter med partilederne i Riksdagen.

Riksdagens talman Andreas Norlén (Moderaterna) har besluttet å utsette onsdagens planlagte statsministeravstemning til fredag. Det er han ikke spesielt glad for å måtte gjøre. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpix.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Etter planen skulle Norlén allerede mandag utpeke hvem som var neste kandidat til bli statsminister i Sverige etter valget i fjor høst, og onsdag skulle partiene i Riksdagen avgjøre hvorvidt de støttet denne kandidaten eller ikke.

En sen beskjed fra Vänsterpartiet om at de ikke ville støtte Stefan Löfven, som etter alt å dømme ville blitt Norléns neste statsministerkandidat, tvang imidlertid talsmannen til å skyve på tidsplanen.

– Når flere partiledere ber om ytterligere tid og det innebærer at regjeringsfloken dermed endelig kan løses, kan jeg ikke nekte dem det, sa Norlén på en pressekonferanse.

Samtidig rettet han sterk kritikk mot partiene i Riksdagen for det faktum at de ennå ikke har greid å finne noe levedyktig regjeringsalternativ.

– Mitt utgangspunkt er at jeg allerede har gitt veldig mye tid til denne prosessen, sa Norlén.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Det er ikkje meininga ein skal bli rørt over at staten lar friske barn få bevega seg fritt

  2. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

  3. – Han var en mann som aldri ga seg, en drømmer

  4. Ble pepret med spørsmål om Bell og Berisha – dette sier de om stjerneduoen

  5. Fortsatt fastlåst mellom Kvia AS og Eigersund før de møtes i retten mandag

  6. Han er dømt for dobbeltdrap. Nå endrer han forklaring igjen