Kraftige skogbranner langs den franske Rivieraen

En kraftig skogbrann sprer seg hurtig over store områder nær rivieraen sørøst i Frankrike. Ferieparadiset Saint-Tropez er blant stedene som er truet.

Et canadisk brannfly slipper vann over skogen nær La Croix-Valmer i Frankrike.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I kommunen La Croix-Valmer, nær det populære feriestedet Sait-Tropez, herjer en brann som betegnes som ekstremt smittsom.

Sterk vind og tørt landskap som følge av en varm sommer, øker spredningsfaren for den potente brannen og franske myndigheter har bedt EU-partnere om å sende to brannfly for å bistå i slukningsarbeidet.

– Brannen har allerede svidd av 400 hektar skog langs kysten der det ligger mange boliger, sier regionens sikkerhetssjef Stephane Bouillon.

Nord for Nice har en annen skogbrann ført til at et lager, tre kjøretøyer og et hus er brent ned, melder lokale myndigheter. På fransk radio beskrev ordfører Charles Scibetta brannområdet som et månelandskap og bemerket at innbyggerne var heldige som hadde sluppet unna.

Flere store skogbranner raser langs rivieraen, i innlandet og på øya Korsika. Til sammen er over 3.000 hektar er skadd. Flere enn 2.000 brannmenn og 19 fly, hvorav 10 er canadiske brannfly, deltar i slukningsarbeidet.

Publisert:
  1. Brann
  2. Frankrike
  3. Nice

Mest lest akkurat nå

  1. Korvetten AS begjært konkurs

  2. 38-åring tiltalt for vold mot gutt etter ring-på-spring

  3. Klar oppfordring fra de voksne: Ta russetiden tilbake!

  4. Fikk sparken i Dalane Kraft etter at han varslet NVE om et sikkerhetsproblem

  5. Prinsesse Ingrid Alexandra har fått eget kontor på Slottet

  6. Han mener livet blir bedre med lavere forbruk. Stadig flere tenker sånn