Piloter meldte om problemer med to amerikanske 737 MAX 8-fly

Piloter meldte om problemer med minst to amerikanske Boeing 737 MAX 8-fly som førte til at flyene stupte med nesa ned.

Publisert: Publisert:

To piloter deler opplysninger om problemer de møtte da de fløy det omdiskuterte Boeing 737 MAX 8-flyet. Foto: Darryl Dyck / The Canadian Press via AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Stupet ble utløst da autopiloten slo inn. I begge tilfellene klarte pilotene å få kontroll på flyene etter å ha slått av autopilot. Pilotenes rapporter ble registrert i fjor.

– Jeg kan ikke tenke meg noen grunn til at flyet vårt skal stupe ned så aggressivt, sa en av pilotene under flygingen da flyet stupte med nesa ned.

Boeing 737 MAX 8-fly er i midtpunktet av et voksende globalt forbud etter at to modeller av flytypen har styrtet i løpet av fem måneder og har tatt til sammen livet av 346 personer i Etiopia og Indonesia.

– Med tanke på MAX 8-flyets problemer med nesestupet, tenkte vi det var nødvendig å bringe våre opplevelser fram i lyset. Vårt problem ble nok utløst av plutselige værforhold som satte flyets maskiner ut av spill, skrev en av pilotene.

Pilotene som har opplyst at de har opplevd problemer med flytypen, poengterer imidlertid at det ikke var det nye datastyrte systemet Boeing installerte på det nye 737-flyet som skapte problemer, slik tilfellet var i Indonesia-ulykken.

Publisert:

Boeing 737 MAX 8

  1. USA: Flyforbud mot Boeings 737 MAX-fly til slutten av juni

  2. Fransk enke saksøker Boeing etter 737 MAX-styrt

  3. Piloter meldte om problemer med to amerikanske 737 MAX 8-fly

  4. Kjos ber om unnskyldning – og varsler MAX-regning til Boeing

  5. Norge og Europa stenger luftrommet for ulykkesflyet

  6. Norwegian setter alle Boeing 737 MAX 8 på bakken

  1. Boeing 737 MAX 8
  2. Flyulykker
  3. Boeing