Frankrike: – Russerne ble advart

BEIRUT: Den franske forsvarsministeren sier russerne fikk beskjed om rakettangrepene mot Syria tidlig i morges, melder regionale medier i Midtøsten.

Demonstrasjoner i Damaskus mot rakettangrepene.
 • Arild I. Olsson
  Arild I. Olsson
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det var klokka fire i natt, lokal tid, at Frankrike, Storbritannia og USA satte i gang et felles rakett-angrep mot Damaskus-området i Syria. Det stiger røyk fra den nordlige og østlige delen av den syriske hovedstaden.

General Joseph Dunford i Washington sier, ifølge det franske nyhetsbyrået AFP, at et lager for kjemiske våpen, en militær kommandosentral og et forskningssenter var målene for angrepet. Lageret i Homs og de to siste målene i Damaskus-området.

Syriske medier melder at det ble satt i gang motangrep øyeblikkelig, men såvidt Aftenbladet vet, er ingen av rakettene blitt skutt ned.

Den amerikanske forsvarsministeren Jim Mattis, sier at «det har vært et hardt og presist angrep».

– Vi kan ikke godta en normalisering av bruken av kjemiske våpen, sier den franske presidenten Emmanuel Macron i en kommentar etter angrepet.

Aftenbladets reporterteam Arild Inge Olsson og Jarle Aasland er på plass i Beirut og rapporterer fortløpende om utviklingen i Syria.

Det var i går at russerne pekte ut Storbritannia som den skyldige bak det påståtte giftangrepet i byen Douma ved Damaskus for en uke siden. Før det har både britiske, franske og amerikanske medier pekt ut al-Assad-regimet som ansvarlig, ved hjelp av deres egne etterretningskilder.

 • Følg utviklingen i Syria direkte i vår nyhetsblogg

I Syria er nattens angrep møtt med demonstrasjoner i morgentimene. Folk vifter med flagger, kjører rundt i ring rundt plasser og torg og tuter med bilhorn.

Les også

 1. Klarer USA og Russland å la det bli med dette?

 2. OPCW fortsetter granskningen av påstått kjemisk angrep i Syria

 3. Kina tar avstand fra maktbruk mot Syria

Publisert:
 1. Syria
 2. Damaskus
 3. USA
 4. Storbritannia

Mest lest akkurat nå

 1. Aftenbladet erfarer: Påbud om munnbind kan bli innført på Nord-Jæren

 2. FHI: Ytterligere to omi­kron-tilfeller bekreftet i Norge hos reisende fra Sør-Afrika

 3. Ferdig i Bryne

 4. Viking dropper sesong­kort – innfører helt ny ordning

 5. Derfor vil de ikke vaksinere seg

 6. Garasje­brann på Madla