Tre pågrepet etter dødelig bileksplosjon i Liverpool

Nødetatene utenfor kvinnesykehuset i Liverpool der en bil eksploderte søndag formiddag. En person mistet livet, mens en mann ble skadd.
Tre menn er pågrepet, mistenkt for terrorrelaterte forbrytelser etter eksplosjonen utenfor et sykehus i Liverpool søndag.

Britisk antiterrorpoliti har pågrepet tre menn etter at en drosje eksploderte utenfor et sykehus i Liverpool i England. En mann mistet livet i eksplosjonen.

  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

De tre mennene er 29, 26 og 21 år, melder politiet på Twitter. Mennene er arrestert etter terrorlovgivningen, ifølge politiet. Hendelsen er foreløpig ikke definert som et terrorangrep.

Eksplosjonen fant sted like etter at bilen stanset utenfor Women's Hospital i sentrum av byen sent søndag formiddag, opplyser politiet. Passasjeren i bilen ble erklært død på stedet og er ennå ikke formelt identifisert, skriver BBC. Den mannlige føreren ble skadd og er på sykehus. Tilstanden er stabil.

– Arbeidet pågår fremdeles med å avklare hva som har skjedd, og det kan ta noe tid før vi er i stand til å bekrefte noe som helst, heter det i en pressemelding.

På grunn av omstendighetene rundt hendelsen, leder antiterrorpolitiet etterforskningen med støtte fra Merseyside-politiet, som har hovedkvarter i Liverpool.

Statsminister Boris Johnson roser nødetatene for jobben de har gjort i en Twitter-melding.

Innenriksminister Priti Patel melder på Twitter at politiet holder henne oppdatert om utviklingen i saken.

«Politiet og nødetatene jobber hardt for å finne ut av hva som har skjedd, og det må de få tid og rom til å gjøre», skriver Patel på Twitter.

Publisert:
  1. Storbritannia

Mest lest akkurat nå

  1. Slik ble Rogalands 20 rikeste gode for 15 milliarder

  2. Bensinstasjonssjefen på Ålgård tjente over 15 millioner i fjor

  3. Apoteker er tomme etter voldsom pågang etter hurtigtester

  4. Danmark strammer inn

  5. Hvor bor de rikeste i din kommune?

  6. Ola Borten Moe før Stavanger-besøk: Holder legerapport hemmelig