Hunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap

Hunter Biden, sønnen til tidligere visepresident Joe Biden, trekker seg som styremedlem for et kinesisk selskap, skriver Reuters.

Hunter Biden trekker seg som styremedlem fra 31. oktober i et kinesisk selskap. Det er ukjent hvorfor han gjør det. Foto: AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Nyhetsbyrået skriver at styrejobben har vært gjenstand for kritikk fra president Donald Trump og hans allierte. Årsaken til at han trekker seg er ikke kjent. Det er ventet at han vil tre ut av styret 31. oktober.

Biden sier i en uttalelse at han ikke kommer til å jobbe for utenlandskeide selskap dersom faren hans blir valgt til president i 2020.

– Hunter tok disse jobbene på selvstendig grunnlag. Han mente det ikke var passende å diskutere dem med sin far, og det gjorde han heller ikke, sier Bidens advokat George Mesires i en uttalelse.

Representantenes hus har startet en formell granskning av Donald Trump som kan føre til at han blir stilt for riksrett. De vil vite om Trump har brukt sitt embete på en utilbørlig måte ved å forsøke å presse Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til å starte en etterforskning av Hunter Biden.

Mesires understreker at Biden ikke gjorde noe ulovlig da han jobbet for det ukrainske gasselskapet Burisma, som etterforskes for korrupsjon. Biden sluttet i selskapet i april.

Publisert:
 1. Amerikansk politikk
 2. Donald Trump
 3. Joe Biden
 4. Etterforskning

Mest lest akkurat nå

 1. Mangemillionærer inn på eiersiden i Oilers

 2. Personen som ble funnet død i Loddefjord, var savnet 24-åring fra Stavanger

 3. Hun ble alvorlig syk. Karrieren var i fare. Et år senere leverer hun et aldeles praktfullt album

 4. «Her er det Oilers for alle pengene»

 5. Melding om brann i barnehage i Stavanger

 6. Bedre veier, billigere ferje og mer oljeleting