Hunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap

Hunter Biden, sønnen til tidligere visepresident Joe Biden, trekker seg som styremedlem for et kinesisk selskap, skriver Reuters.

Publisert: Publisert:

Hunter Biden trekker seg som styremedlem fra 31. oktober i et kinesisk selskap. Det er ukjent hvorfor han gjør det. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

Nyhetsbyrået skriver at styrejobben har vært gjenstand for kritikk fra president Donald Trump og hans allierte. Årsaken til at han trekker seg er ikke kjent. Det er ventet at han vil tre ut av styret 31. oktober.

Biden sier i en uttalelse at han ikke kommer til å jobbe for utenlandskeide selskap dersom faren hans blir valgt til president i 2020.

– Hunter tok disse jobbene på selvstendig grunnlag. Han mente det ikke var passende å diskutere dem med sin far, og det gjorde han heller ikke, sier Bidens advokat George Mesires i en uttalelse.

Representantenes hus har startet en formell granskning av Donald Trump som kan føre til at han blir stilt for riksrett. De vil vite om Trump har brukt sitt embete på en utilbørlig måte ved å forsøke å presse Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til å starte en etterforskning av Hunter Biden.

Mesires understreker at Biden ikke gjorde noe ulovlig da han jobbet for det ukrainske gasselskapet Burisma, som etterforskes for korrupsjon. Biden sluttet i selskapet i april.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. To gutter på 14 og 16 år overga seg til politiet

 2. Betaler millionbot med skattepengene til de ansatte

 3. Mann i 20-årene skal ha viftet med kniv på en fest på Storhaug

 4. Passasjerer ble stående igjen da ferja ikke klarte å legge til kai i Songesand

 5. Fikk kjempekveite ved Tananger

 6. Derfor ringte kirkeklokkene lørdag ettermiddag

 1. Amerikansk politikk
 2. Donald Trump
 3. Joe Biden
 4. Etterforskning