USAs fungerende marineminister går av etter å ha latterliggjort skipssjef

USAs fungerende marineminister Thomas Modly trakk seg tirsdag. Presset mot Modley har økt etter at han sparket og latterliggjorde en skipssjef på et hangarskip.

USAs fungerende marineminister Thomas Modly trekker seg etter sterkt press om å gjøre det.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Forsvarsminister Mark Esper bekrefter Modlys oppsigelse på Twitter og skrev at marineministeren sa opp frivillig.

Modly leverte tidligere tirsdag sin oppsigelse til forsvarsministeren, og informerte samtidig staben sin at han går av, meldte amerikanske medier.

President Donald Trump støtter oppsigelsen og kaller det en uselvisk avgjørelse. Trump luftet mandag muligheten for å involvere seg i saken, men sier han ikke hadde noe med oppsigelsen å gjøre, skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Hele saken var veldig uheldig. Skipssjefen skulle ikke ha skrevet det brevet. Han trengte ikke være Ernest Hemingway. Han gjorde en feil, men han hadde en dårlig dag, sa Trump på sin daglige pressekonferanse i Det hvite hus.

Det var torsdag forrige uke at Modly ga Brett Crozier, skipssjef på hangarskipet USS Theodore Roosevelt, sparken etter at Crozier hadde varslet om at det var et utbrudd av koronavirus om bord. Crozier var selv en av dem som var smittet.

I et fire sider langt brev skrev Crozier hva som burde gjøres for å beskytte gastene om bord mot smitte. Modly mente at skipssjefen hadde varslet for mange om utbruddet og dermed var ansvarlig for at det ble lekket til pressen, og kalte ham en «idiot» og «for naiv», skriver CNN.

Publisert: