Mannen bak masseskyting i Thailand drept etter nesten et døgn

Soldaten som forskanset seg etter en masseskyting der 26 ble drept i Korat i Thailand, ble søndag skutt og drept av sikkerhetsstyrker.

Folk løper ut av Terminal 21 etter at masseskytingen startet lørdag. Gjerningsmannen ble søndag morgen skutt og drept av sikkerhetsstyrker nesten et døgn etter at skytingen startet.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Politiet og sikkerhetsstyrker sa de etter hvert fikk kontroll på første etasje av kjøpesenteret Terminal 21 i Korat.
Gjerningsmannen ble etterlyst av thailandsk politi etter masseskytingen lørdag. Søndag ble han drept av sikkerhetsstyrker.
Politiet evakuerte lørdag en rekke besøkende fra kjøpesenteret Terminal 21 i Korat i Thailand, der gjerningsmannen bak en masseskyting forskanset seg.
iconDenne artikkelen er over to år gammel

18 timer etter at gjerningsmannen startet skytingen i Korat lørdag, opplyser politiet at mannen ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker søndag morgen.

– Det er over nå, sier politisjef Chakthip Chaijinda på en pressekonferanse.

Gjerningsmannen, som er identifisert som sersjantmajor Jakrapanth Thomma, forskanset seg på kjøpesenteret Terminal 21 etter å ha skutt og drept 26 mennesker og skadet 57. 32-åringen ble drept der han forskanset seg, opplyser politiet.

Det er uklart om det fortsatt er ofre i bygningen etter skytingen.

Drapsferd

Skytingen startet rundt klokken 15 lørdag ettermiddag da Jakrapanth skjøt og drepte tre personer på en militærbase, før han startet drapsferden som endte på kjøpesenteret.

Ifølge Bangkok Post var ofrene en oberst, en medsoldat og en 63 år gammel kvinne inne på militærbasen der han var stasjonert.

Krangel om penger skal være den bakenforliggende årsaken til drapene, opplyser kilder til nyhetsbyrået AP. Politiet har ikke bekreftet dette.

Han skal deretter ha forlatt området i en stjålet militær Humvee-bil. På veien mot kjøpesenteret skal han ha skutt mot forbipasserende, inkludert personer som var ved et buddhistisk tempel.

Jakrapanth skal ha tatt med seg våpen fra et militært arsenal, og han brukte ifølge politiet blant annet et maskingevær.

Da han ankom kjøpesenteret, der det er over 200 butikker, kinosenter, skøytebane og spisesteder, startet han å skyte rundt seg. Ifølge politiet var ofrene tilfeldige.

Skyting og eksplosjoner

Den dramatiske jakten på gjerningsmannen startet på kjøpesenteret. Mens soldaten forskanset seg, ble det hørt skudd og flere eksplosjoner inne i bygningen. Politiet og sikkerhetsstyrker meldte senere at de hadde fått kontroll på første etasje i bygningen.

Lørdag ble det meldt at gjerningsmannen skal ha holdt gisler, men politiet avkrefter dette. Han forskanset seg i kjelleren i det enorme bygget, ifølge politiet, skriver Reuters.

Ifølge BBC og Bangkok Post var Jakrapanth sin mor hentet inn for å forsøke å overtale ham til å overgi seg. Politiet har foreløpig ikke bekreftet om hun var involvert i forsøket på å få ham ut av bygget.

En video på sosiale medier som er blitt tatt utenfor kjøpesenteret, viser skrekkslagne shoppere løpe fra stedet. Noen løp også til bilene sine i et forsøk på å gjemme seg for skuddene. Flere ble drept utenfor kjøpesenteret, noen mens de satt i bilene sine.

Delt på Facebook

Gjerningsmannen skal ha delt flere innlegg om masseskytingen på Facebook. Etter at masseskytingen startet skal han ha delt flere innlegg, en video hvor han var iført en hærhjelm og bilder av seg selv.

– Skal jeg overgi meg? skal han ha spurt om. Han skal også ha skrevet at «ingen kan unnslippe døden».

En talsperson for Facebook sier at de jobber med å slette innleggene og videoen.

LES OGSÅ:

Les også

  1. Gjerningsmannen fortsatt på frifot etter masseskytingen i Thailand

Publisert:
  1. Thailand

Mest lest akkurat nå

  1. – Jeg vet at det var kunder som ikke gikk til meg og handlet fordi jeg var homofil

  2. Sju Sola-fly innstilt i dag

  3. Rebwar reddet svigerinnen fra drukningsdøden

  4. Politiansatte varslet 101 ganger på fire år - men direktoratet sier ikke hvor mange forhold som var kritikkverdige

  5. Alt du trenger å vite om Gladmatfestivalen

  6. – Ungene bør gå mer for lut og kaldt vann