Tysk Sea-Watch-kaptein slippes fri

Sea-Watch-kapteinen Carola Rackete slippes fri fra husarresten i Sicilia. Foto: Pasquale Claudio Montana Lampo / ANSA via AP / NTB scanpix

Den tyske Sea-Watch-kapteinen Carola Rackete slippes fri fra husarrest. Det melder avisa Süddeutsche Zeitung.

 • NTB-DPA
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Hun ble lørdag pågrepet av italiensk politi, etter at hun trosset italienske myndigheter ved å legge til kai med rundt 40 migranter om bord.

Redningsbåten Sea-Watch 3 plukket den 12. juni opp over 50 migranter og flyktninger fra en oppblåsbar båt utenfor Libyas kyst. Flere av disse fikk siden komme i land av medisinske årsaker, men rundt 40 av dem var på båten i over to uker.

Rackete sier at hun bestemte seg for å tvinge båten til kai ettersom menneskene om bord ble mer og mer desperate, og hun fryktet at noen av dem ville ta sitt eget liv ved å hoppe i sjøen.

Mandag møtte Rackete i retten på Sicilia, hvor en domstol skulle ta stilling til om den 31 år gamle kapteinen fremdeles skulle holdes i husarrest. Avgjørelsen ble noen timer etter rettsmøtet utsatt til tirsdag.

Hun var tiltalt for å ha medvirket til menneskesmugling, og for å ha kjørt inn i en politibåt som skal ha forsøkt å sperre veien for redningsbåten.

Publisert:
 1. Flyktninger
 2. Flyktningpolitikk
 3. Migrantkrisen i Europa
 4. Utenriks
 5. Båt

Mest lest akkurat nå

 1. Da to voksne menn snakket høyt om voksne kvinners markedsverdi, ble det bråk

 2. Flere europeiske land melder om omikronsmitte

 3. Wirak varslet snø over Vinterland, og det fikk han

 4. Ryfylke har fått sin første vingård

 5. Forskarens fem om dagen for eit lukkelegare liv

 6. Ny utrolig rekord for Haaland