Mueller vitner for justiskomiteen 17. juli

Tidligere spesialetterforsker Robert Mueller har gått med på å vitne i Kongressen om sin rapport fra april om forbindelsene mellom Donald Trump og Russland.

Tidligere spesialetterforsker Robert Mueller fotografert dagen da han overleverte sin rapport om Russlands innblanding rundt presidentvalget i 2017 da Donald Trump ble valgt til president. Nå vil Mueller vitne for kongressen 17. juli om rapporten. Foto: Cliff Owen / AP/ NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Mueller har vært motvillig til å vitne offentlig i den pågående høringen som demokratene i Kongressen har tatt initiativ til. Mueller er blitt stevnet og onsdag kveld bekreftet den demokratiske lederen Jerrold Nadler i justiskomiteen og lederen for etterretningskomiteen, demokraten Adam Schiff, at Mueller likevel vil stille for justiskomiteen.

Datoen for hans vitnemål er satt til 17. juli.

Forhandlingene mellom de to lederne og Mueller skal ha pågått i to måneder. I et brev skrev de til granskeren at «Amerikanerne fortjener å høre om etterforskningen og konklusjonene i saken direkte fra deg.

Muellers sluttrapport inneholdt ingen siktelse eller tiltale mot Trump. Spesialetterforskeren viste til justisdepartementets føringer og overlot til Kongressen å avgjøre om presidenten har begått en forbrytelse som kan rettsforfølges.

Publisert:
  1. Donald Trump
  2. USA
  3. Amerikansk politikk

Mest lest akkurat nå

  1. Vil gi billig strøm til 2000 hytter

  2. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

  3. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

  4. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

  5. Ydmyk Østbø om egen revansj: – I Viking setter vi laget foran oss selv

  6. Europas største ugle stopper liten hytte på Jæren