Trump foreslår at leder for kongresskomité skal pågripes for forræderi

President Donald Trump trapper opp de verbale angrepene mot demokraten Adam Schiff og spør om han ikke bør pågripes og anklages for forræderi.

Demokraten Adam Schiff snakker til pressen etter en høring i etterretningskomiteen siste torsdag. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
  • NTB-AFP-AP
Publisert: Publisert:
Republikaneren Adam Kinzinger kaller en av Donald Trumps Twitter-meldinger for motbydelig. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Schiff leder etterretningskomiteen i Representantenes hus og har en sentral rolle i riksrettsprosessen mot Trump. I forrige uke innledet han en høring i Kongressen der han hermet etter Trumps talemåte og fremstilte ham som en mafiaboss som forsøker å presse Ukrainas president til å etterforske Joe Biden.

De siste dagene har Trump langet ut mot Schiff i flere Twitter-meldinger, og mandag tok han ordkrigen enda et skritt videre.

– Representant Adam Schiff diktet på ulovlig vis opp en FALSK og forferdelig uttalelse, latet som om den var min og den viktigste delen av min samtale med den ukrainske presidenten og leste den høyt for Kongressen og det amerikanske folket. Det hadde ingenting å gjøre med hva jeg sa i samtalen. Arrestasjon for forræderi? spør Trump på Twitter.

Stadig krassere

Trumps angrep på politiske motstandere har blitt stadig krassere siden demokratene i Kongressen i forrige uke varslet riksrettsprosess mot Trump på grunn av en varslersak.

I varslerrapporten vises det spesielt til en samtale Trump hadde med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i juli, der han ber sin ukrainske motpart om å etterforske demokraten Joe Biden, en av favorittene til å bli Trumps hovedmotstander i neste års presidentvalg.

Trump har også anklaget den anonyme varsleren og personene som ga ham informasjon i Det hvite hus, for å være spioner og antydet at de har begått forræderi.

Kritikk fra partifelle

Mandag fikk presidenten også kraftig kritikk for å ha tvitret en kommentar som baptistpastoren Robert Jeffress kom med i TV-programmet «Fox & Friends Weekend» søndag.

– Hvis Demokratene lykkes med å fjerne presidenten, vil det skape en borgerkrigslignende brudd i dette landet som vårt land aldri vil komme over, sa Jeffress.

Trumps partifelle, republikaneren Adam Kinzinger, kaller Trumps Twitter-melding for «mer enn motbydelig».

– Jeg har besøkt land som har vært herjet av borgerkrig. Jeg har aldri kunnet forestille meg at et slikt sitat skulle bli gjengitt av en president. Dette er mer enn motbydelig, skriver Kinzinger, som tidligere har vært flyger i det amerikanske flyvåpenet, og som nå sitter i Representantenes hus. Også dette innlegget er publisert på Twitter.

Publisert: