Bolsonaro får full støtte fra Trump

Brasils president Jair Bolsonaro får full støtte fra Donald Trump, som er overbevist om at Bolsonaro jobber hardt med å håndtere brannene i Amazonas.

 • NTB
Publisert: Publisert:
President Jair Bolsonaro kan glede seg over full støtte fra sin amerikanske kollega Donald Trump. Bildet ble tatt da Bolsonaro var til stede under en militær seremoni i hovedstaden Brasilia i forrige uke. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix
President Donald Trump mener Bolsonaro gjør en flott jobb for det brasilianske folk. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Han jobber veldig hardt med Amazonas-brannene og gjør på alle måter en flott jobb for det brasilianske folk – ikke lett. Han og landet hans har USAs fulle og totale støtte! skriver Trump på Twitter tirsdag.

Bolsonaro har fått mye kritikk etter at avskogingen i Amazonas har økt kraftig og enorme branner har brutt ut i verdens største regnskog.

Stormaktene som deltok på G7-toppmøtet i helgen, har tilbudt Brasil økonomisk støtte til slukningsarbeidet. Men Bolsonaro og hans regjering har takket nei, og samtidig beskyldt Frankrike for å opptre som en kolonimakt.

Bolsonaro er i tillegg svært kritisk til støtten Brasil har fått fra Norge og Tyskland til arbeidet med å bevare Amazonas.

Regjeringen i Norge har holdt tilbake 300 millioner kroner i regnskog-støtte, og Bolsonaro har svart med å beskylde Norge for hvaldrap og sagt at pengene heller kan gå til skogplanting i Tyskland.

Publisert:
 1. Populisme
 2. Amazonas
 3. Trump
 4. Regnskog
 5. Jair Bolsonaro

Mest lest akkurat nå

 1. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland

 2. Usikker på munnbind-rutinen? Du er ikke alene! Her er fasit

 3. Bertelsen & Garpestad gikk for storstilt julebord: - De ansatte fortjente det

 4. Speilglatt i gata? Her finner du gratis strøsand

 5. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt

 6. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.