Bolsonaro får full støtte fra Trump

Brasils president Jair Bolsonaro får full støtte fra Donald Trump, som er overbevist om at Bolsonaro jobber hardt med å håndtere brannene i Amazonas.

Publisert: Publisert:

Foto: Manuel Balce Ceneta / TT NYHETSBYRÅN

 • NTB

President Jair Bolsonaro kan glede seg over full støtte fra sin amerikanske kollega Donald Trump. Bildet ble tatt da Bolsonaro var til stede under en militær seremoni i hovedstaden Brasilia i forrige uke. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix

President Donald Trump mener Bolsonaro gjør en flott jobb for det brasilianske folk. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

– Han jobber veldig hardt med Amazonas-brannene og gjør på alle måter en flott jobb for det brasilianske folk – ikke lett. Han og landet hans har USAs fulle og totale støtte! skriver Trump på Twitter tirsdag.

Bolsonaro har fått mye kritikk etter at avskogingen i Amazonas har økt kraftig og enorme branner har brutt ut i verdens største regnskog.

Stormaktene som deltok på G7-toppmøtet i helgen, har tilbudt Brasil økonomisk støtte til slukningsarbeidet. Men Bolsonaro og hans regjering har takket nei, og samtidig beskyldt Frankrike for å opptre som en kolonimakt.

Bolsonaro er i tillegg svært kritisk til støtten Brasil har fått fra Norge og Tyskland til arbeidet med å bevare Amazonas.

Regjeringen i Norge har holdt tilbake 300 millioner kroner i regnskog-støtte, og Bolsonaro har svart med å beskylde Norge for hvaldrap og sagt at pengene heller kan gå til skogplanting i Tyskland.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Gigantfylke med 1,2 millioner innbyggere angriper ferjefri E39

 2. Hun danket ut politikere i kampen om Stavanger-jobb

 3. Helsedirektoratet vurderer nye regler for sosiale sammenkomster

 4. – Du skal ikke ha kniv fra Ikea, sier far

 5. Prins Harry og hertuginne Meghan har bosatt seg i Santa Barbara

 6. 17 flygninger til Norge med koronasmitte

 1. Populisme
 2. Amazonas
 3. Trump
 4. Regnskog
 5. Jair Bolsonaro