Bolsonaro får full støtte fra Trump

Brasils president Jair Bolsonaro får full støtte fra Donald Trump, som er overbevist om at Bolsonaro jobber hardt med å håndtere brannene i Amazonas.

Publisert: Publisert:

Foto: Manuel Balce Ceneta / TT NYHETSBYRÅN

 • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

President Jair Bolsonaro kan glede seg over full støtte fra sin amerikanske kollega Donald Trump. Bildet ble tatt da Bolsonaro var til stede under en militær seremoni i hovedstaden Brasilia i forrige uke. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix

President Donald Trump mener Bolsonaro gjør en flott jobb for det brasilianske folk. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

– Han jobber veldig hardt med Amazonas-brannene og gjør på alle måter en flott jobb for det brasilianske folk – ikke lett. Han og landet hans har USAs fulle og totale støtte! skriver Trump på Twitter tirsdag.

Bolsonaro har fått mye kritikk etter at avskogingen i Amazonas har økt kraftig og enorme branner har brutt ut i verdens største regnskog.

Stormaktene som deltok på G7-toppmøtet i helgen, har tilbudt Brasil økonomisk støtte til slukningsarbeidet. Men Bolsonaro og hans regjering har takket nei, og samtidig beskyldt Frankrike for å opptre som en kolonimakt.

Bolsonaro er i tillegg svært kritisk til støtten Brasil har fått fra Norge og Tyskland til arbeidet med å bevare Amazonas.

Regjeringen i Norge har holdt tilbake 300 millioner kroner i regnskog-støtte, og Bolsonaro har svart med å beskylde Norge for hvaldrap og sagt at pengene heller kan gå til skogplanting i Tyskland.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Oilers tapte 7–2

 2. Bom stopp for Viking i lokalderbyet

 3. Strenge nasjonale retningslinjer innført: Dette betyr det for Halloween

 4. 69 smittet på én uke

 5. Fant ikke spor av covid-19 i kloakken

 6. Fant smitte på 344 fly i Norge. De fleste tilfellene kommer fra ett land.

 1. Populisme
 2. Amazonas
 3. Trump
 4. Regnskog
 5. Jair Bolsonaro