Frankrike til kamp mot veggedyr

Franske myndigheter har innledet en kamp mot en invasjon av veggedyr som har tatt for seg av menneskelig blod i hoteller og hjem i Paris.

Publisert: Publisert:

Veggdyr, illustrasjonsfoto. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

  • NTB-AFP

De plagsomme, blodsugende insektene forsvant fra Frankrike på 50-tallet, men har gjennomgått en gjenfødelse, trolig som følge av mer internasjonal reising og økende resistens mot insektmidler.

– Vi kan alle rammes, heter det på en nettside som myndighetene har satt opp og som er full av råd om hvordan man kan hindre veggedyrene, og hva man skal gjøre om de dukker opp.

Veggedyr finnes i tempererte klimasoner i USA og deler av Europa. De ble nesten utryddet etter annen verdenskrig på grunn av utstrakt bruk av DDT, men kom tilbake etter at slike pesticider ble forbudt fordi de er for farlige.

Mot slutten av 90-tallet stortrivdes de i New York, og i 2010 var det et større utbrudd som førte dem høyt opp i skyskrapere, hoteller og til og med inn i klesbutikker som Victoria's Secret.

Nå kryr det av dem i Paris, og firmaer som driver med bekjempelse av skadedyr, sier at 400.000 adresser i byen, inkludert hoteller, leiligheter og hus, ble behandlet i 2018, noe som koster millioner.

En studie i 2016 påviste at veggdyrene er blitt resistente mot vanlige insektmidler, og at de spres rundt i verden ved å søke seg fram til brukte klær i reisendes kofferter.

Publisert:

Les også

  1. Dette visste du nok ikke at innboforsikringen din kan dekke

Mest lest akkurat nå

  1. Overgrepssaken på Lye: Politiet ønsker kontakt med gutt som satt på en stein

  2. Kampen om p-plassene: Ikea tapte i retten

  3. Syv vaner som gjør at du kan miste respekten på jobb

  4. Kan vi ha selskap med mer enn 20 personer? Vi svarer på dine spørsmål

  5. For to år siden brukte Tonning 190.000 kroner på nytt bad. Nå risikerer han å måtte rive det

  6. TV-team fant 4 meter stor flenge i Estonia-skroget

  1. Frankrike
  2. Paris