Amerikanske medier: Trump har valgt Barrett til Høyesterett

USAs president Donald Trump har bestemt seg for at han vil ha Amy Coney Barrett (48) som den nye dommeren i Høyesterett, melder flere amerikanske medier. Barrett er nå dommer i en føderal ankedomstol i Chicago.

Publisert: Publisert:

Amy Coney Barrett er Donald Trumps valg til å fylle den ledige plassen i USAs høyesterett, melder flere amerikanske medier natt til lørdag. Foto: Robert Franklin/South Bend Tribune via AP/NTB

  • NTB

Sent fredag kveld norsk tid kom det meldinger om at republikanske politikere forventet at Trump ville kunngjøre Barrett som sitt valg lørdag. En rekke medier, blant dem New York Times og Fox News , melder at valget er tatt, og at det blir Barrett.

Fox News skriver at Trump vil forsøke å få senatet til å godkjenne henne før valgdagen i november. Barrett er allerede utpekt som de konservatives favoritt, og valget av henne vil rokke betydelig ved maktbalansen i Høyesterett.

Amy Coney Barrett er født og oppvokst like ved New Orleans i Louisiana. Hun er kjent som en aktiv og entusiastisk katolikk og har sju barn. To av dem er adoptert fra Haiti.

48-åringen er populær blant abortmotstandere og er en svært konservativ jurist, skriver Washington Post. Tidligere har hun også markert seg i saker som blant annet berører våpenlovgivning.

Barrett var onsdag på et møte med presidenten i Det hvite hus, og der skal hun ha overbevist Trump om at hun er kvinnen for jobben. Ifølge kildene til New York Times er ingen andre intervjuet for embetet.

Det ble en ledig plass i høyesterett etter at Ruth Bader Ginsburg (87) døde forrige uke. Dette er den tredje dommerutnevnelsen til høyesterett fra Trump.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Hadia Tajik øydelegg for seg sjølv med dette bokomslaget

  2. Thomas Alsgaard gjorde en tabbe på Tax-free. Det forandret livet hans.

  3. Jeg må dessverre stadfeste at det selvoppnevnte kvinnepolitiet lever i beste velgående

  4. Bli med inn i Bent Høie og Dag Terje Solvangs atriumhus: – Vi kan ikke komme oss fort nok hjem

  5. Sangene visste at hun skulle skilles før hun visste det selv

  6. Hun rydder bare 15 minutter hver dag. Likevel ser det slik ut i skuffene hennes. Her er tipsene

  1. Donald Trump
  2. Amerikansk politikk
  3. Høyesterett