Haiti oppjusterer dødstallet etter jordskjelvet

Dødstallet etter lørdagens jordskjelv i Haiti har steget til 2.189, ifølge myndighetene i landet. Et britisk marinefartøy settes nå inn i hjelpeinnsatsen.

En mann går blant de sammenraste restene av det som var et hotell.
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:

Myndighetene i det kriserammede landet oppjusterte dødstallet fra det tidligere anslaget på 1.941 natt til torsdag, norsk tid. Antall skadde er oppjustert fra nesten 10.000 til over 12.000 mennesker.

Over 7.000 hjem er ødelagt og mer enn 12.000 boliger påført skader. Dermed er rundt 30.000 personer blitt gjort hjemløse. Skoler, kirker og kontorbygninger er også ødelagt eller påført store skader.

Haiti ble rammet av et voldsomt jordskjelv med en styrke på 7,2 lørdag morgen.

Bare tre dager senere, mens letingen etter overlevende pågikk for fullt, kom den tropiske stormen Grace og avbrøt redningsarbeidet med øsende regnvær.

Den britiske regjeringen opplyser torsdag at støtteskipet RFA Wave Knight settes inn for å hjelpe til i den pågående hjelpeinnsatsen. Det skal blant annet fungere som landingsplattform for amerikanske militærhelikoptre som er sendt til Haiti.

Haiti strever fra før med en koronapandemi ute av kontroll, omfattende gjengkriminalitet og en ny politisk krise etter drapet på presidenten i juli.

Landet, som er det fattigste på den vestlige halvkule, sliter også ennå etter det voldsomme jordskjelvet i 2010 som la hovedstaden Port-au-Prince delvis i grus og kostet 200.000 mennesker livet.

Publisert:
  1. Haiti
  2. Jordskjelv

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinne funnet omkommet i Haugesund

  2. Trafikkulykke på Forus - tre biler involvert

  3. – Gjester tar med seg piknikkurv og blir hele dagen

  4. Eventyrlig resultat for Sandnes Garn

  5. Hun blir ny daglig leder i lokal klubb

  6. «Kom dere ut, kom dere ut, det brenner!»