Politiet i Köln etterforsker over 500 saker etter nyttårsaften

Tysk politi etterforsker nå 516 saker etter nyttårsfeiringen i Köln, der en stor gruppe menn skal ha overfalt og forulempet kvinner.

«Vi har fått nok» annonserte kvinner som demonstrerte utenfor jernbanestasjonen i Köln tirsdag kveld.De reagerer mot politikere som de mener dytter ansvaret for overgrepene nyttårsnatten, over på kvinnene selv.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Tysk politi etterforsker nå 516 saker etter nyttårsfeiringen i Köln, der en stor gruppe menn skal ha overfalt og forulempet kvinner.

Det er en kraftig oppjustering av antall anmeldelser, som lørdag ble oppgitt å være 379.

Om lag 40 prosent av sakene dreier seg om seksuelle overgrep av ulik karakter, mens andre tilfeller omhandler vold og tyverier.

Opphetet debatt

Så langt er 19 mistenkte under etterforskning, og politiet har tidligere sagt at de fleste mistenkte er ulovlige immigranter eller asylsøkere. I tillegg er en 19 år gammel marokkaner pågrepet mistenkt for tyveri.

Overfallende og overgrepene har ført til en opphetet debatt om konsekvensene av Tysklands åpne asylpolitikk. Politisjefen i byen måtte fredag gå på grunn av misnøye med hans håndtering av saken.

Den tyske justisministeren Heiko Maas sa søndag at han tror overgrepene i Köln på nyttårsaften var planlagt.

Publisert: