Sjefadvokaten i Det hvite hus slutter

Donald Trump sier at sjefadvokat Don McGahn i Det hvite hus slutter i høst. Han har den siste tiden vært i flere avhør med spesialetterforsker Robert Mueller.

Don McGahn vil i løpet av høsten slutte som sjefadvokat i Det hvite hus. Foto: Jacquelyn Martin / AP Photo / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Rådgiver Don McGahn kommer til å slutte i sin stilling denne høsten, kort tid etter innsettelsen (forhåpentligvis) av dommer Brett Kavanaugh til USAs høyesterett. Jeg har jobbet med Don lenge og setter stor pris på hans innsats, skriver Donald Trump på Twitter onsdag ettermiddag norsk tid.

50 år gamle McGahn leder presidentens rådgivningskontor som gir juridisk veiledning til USAs president og Det hvite hus. Han var sjefadvokat for presidentkampanjen til Donald Trump, og ble utpekt til sjefadvokat i Det hvite hus av Trump kort tid etter at han vant presidentvalget i 2016.

Ifølge The New York Times har McGahn den siste tiden hatt et utstrakt samarbeid med Robert Mueller i forbindelse med Russland-etterforskningen. Han skal ha vært inne til minst tre avhør med etterforskere som til sammen har vart i 30 timer. Her skal McGahn ha kommet med ny informasjon blant annet om hvordan Trump selv har reagert på Russland-etterforskningen og hva presidenten har bedt ham om å gjøre i forbindelse med dette.

Trump selv sier at han har gitt medarbeiderne sine tillatelse til å samarbeide med etterforskerne.

I fjor sommer truet McGahn med å gå av da Trump ba ham om hjelp til å gi Robert Mueller sparken. Det hvite hus sier på sin side at presidenten ikke har vurdert å sparke Mueller.

McGahn har også vært sterkt involvert i innsettelsen av dommer Neil Gorsuch til USAs høyesterett og nominasjonen av Brett Kavanaugh til samme domstol.

Publisert:
  1. Amerikansk politikk
  2. Donald Trump
  3. Det hvite hus

Mest lest akkurat nå

  1. I januar måtte han bruke rullator for å bevege seg. Så fikk han hjelp fra Stavanger kommune

  2. Amanda Gorman (23) har en helt spesiell grunn til å ikke være med på vennenes selfier

  3. Fikk kjeft etter 40 sekunder. Resten ble en fest for Viking-trenerne

  4. Fin start på uka – kan bli 18 grader på tirsdag

  5. – Før var det status å ha hytte og bil. Nå er det status å ha perfekte barn

  6. Derfor bør Sandnes gå for Berlands havnebad