Tyskland avviser meldinger om EU-møte om flyktninger

Den tyske regjeringen avviser meldinger om at statsminister Angela Merkel planlegger et snarlig møte med flere andre EU-land angående flyktningkrisen.

Publisert: Publisert:

En talsmann for statsminister Angela Merkel avviser at hun innkaller til et EU-møte om innvandringssituasjonen i Europa. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Det er ikke planlagt noe spesielt EU-møte om dette. Innkalling til et slikt møte må skje i regi av EUs institusjoner, sier en talsmann for den tyske regjeringen søndag.

– Den tyske regjeringen gjennomfører selvsagt samtaler i lys av dette temaet med ulike medlemsland og EU-kommisjonen, legger han til.

Det var den tyske avisen Bild som tidligere søndag skrev at det skal finne sted et møte 28. og 29. juni mellom Tyskland, Hellas, Italia og Østerrike.

– Så langt er ingenting bestemt, vi er fortsatt i planleggingsfasen, sa en italiensk regjeringskilde til den tyske avisen.

Nyheten om det angivelige møtet kom samtidig som det meldes om uenigheter mellom Merkel og innenriksminister Horst Seehofer, som vil ha en strengere innvandringspolitikk og grensekontroll.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Elgen ble skutt i hagen til Simon: – Jeg måtte advare kona

  2. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

  3. Sandnes ble vekket av ulelyd

  4. – Vi må gjøre som i vår

  5. Ny runde om tvangsmulkt for hotell-hullet

  6. Helt lag satt i karantene etter koronasmitte – kamper i 1. divisjon utsatt

  1. Europa
  2. Angela Merkel
  3. Innvandring